Evde kolayca hazırlayabileceğiniz taze otlu pizza tarifi ile karşınızdayız. Mantar, kabak, fesleğen, biber maydanoz gibi malzemelerle sunulan taze otlu pizza nasıl yapılır? Gelin birlikte öğrenelim.
Derin bir kaba unu eleyin. Tuz, toz şeker ve
mayayı ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz
şeklinde açtıktan sonra ayçiçek yağı ve sütü
ekleyin.
Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene
kadar ılık suyu yavaşça ekleyin ve yoğurun.
Mayalanması için üzerine nemli bir bez örterek
45 dakika hamuru dinlendirin.
Hamuru
ikiye bölün. Üzerine hafifçe un serperek merdaneyle
30 cm çapında açın. Hamurları yağlı
kağıt konulmuş fırın tepsilerine alın. Üzerlerine
domates sosunu sürün.
Hamurun üzerine önce kabak dilimlerini, biber
ve mantarları en üstte de domates dilimlerini
ekleyin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında
20 dakika pişirin. Taze otlarla süsleyerek servis
yapın.