- Taze ve kırmızı soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Domatesleri soyup iri küpler halinde doğrayın.
- 1.5 çorba kaşığı margarini tavada kızdırıp soğanları pembeleştirin. Tuz, pul biber ve domatesi ilave edin. Hafifçe kavurup ateşten alın.
- Hamuru merdane ile 1 santim kalınlığında açın. 22 cm çapında bir kalıbı yağlayıp hamuru kalıba alın. Üzerine soğanlı karışımı yayıp sumak serpin.
- Kalan margarini küçük küçük doğrayıp pizzanın üzerine serpiştirin. Kaşar peynirini ekleyip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
Ev yapımı pizza hamuru tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Şefin Yorumu: Dilerseniz sadece kuru soğan kullanabilir üzerine susam serpebilirsiniz.