Sarımsaklı Ve Mozarellalı Pizza
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalyan mutfağından sofralara kadar uzanan sarımsaklı ve mozzarellalı pizza nasıl yapılır, gelin birlikte görelim.

Sarımsaklı Ve Mozarellalı Pizza Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sosu için

Üzeri için

Sarımsaklı Ve Mozarellalı Pizza

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu derin bir kaba alın. Üzerine tuz, toz şeker ve mayayı ekleyip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ayçiçeği yağı ve sütü ekleyin.
  2. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 45 dakika mayalanması için bekletin.
  3. Diğer tarafta sos için tüm malzemeleri sos tenceresine aktarıp 10 dakika kısık ateşte pişirin
  4. Mayalanan hamuru ikiye bölüp yuvarlayın. Üzerine mısır unu serperek merdane yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde açın.
  5. 30 cm çapındaki tepsiyi yağladıktan sonra hamuru yerleştirin. Üzerine sostan yayıp, mozzarella dilimlerini yerleştirin.
  6. Fesleğen yapraklarını da serptikten sonra önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Sosu mutfak robotundan geçirip çiğ olarak da pizza üzerine sürebilirsiniz. Sosu pizzanın üzerine sulu olarak yaymayın. Aksi takdirde yumuşar.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pizza Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Air fryer’da tost ekmeğinden mini pizzalar
Pizza al Taglio
Sucuklu Pizzeta
Dana pöç pizzetta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası