Rulo Pizza
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Rulo pizzalar, davet sofralarında veya özel günlerde atıştırmalık olarak sunulabilir. Dış kısmı yufka ile sarılırken, içinde klasik pizza malzemeleri kullanılır. Hazırsanız, rulo pizza tarifine geçebiliriz.

Rulo Pizza Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Beşamel sos için

Rulo Pizza

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Beşamel sos için margarini eritin. Unu azar azar ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak yavaşça sütü ekleyin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  2. Domateslerin kabuğunu soyup ufak doğrayın. Biberleri ve sosisleri ufak doğrayıp sucuk, tuz, kekik ve pul biberle harmanlayın. Yufkayı tezgaha serin.
  3. Eritilmiş tereyağı sürüp ikinci yufkayı üzerine kapatın. Harçtan bolca koyup rulo şeklinde sıkıca sarın. Üç parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dik yerleştirin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Yufkalar kızarınca üzerine birer yemek kaşığı beşamel sos paylaştırın. 2-3 dakika daha pişirip rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Peynir eriyip kızarınca fırından alın ve sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Atıştırmalık Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Pizza Tarifleri

Benzer Tarifler

Air fryer’da tost ekmeğinden mini pizzalar
Pizza al Taglio
Sucuklu Pizzeta
Dana pöç pizzetta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası