Pizzette
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Nefis atıştırmalık pizzette nasıl yapılır? Pizzette, minik hamurların farklı malzemelerle doldurulmasıyla hazırlanır. Genellikle kalabalık sofralarda ikram edilir. Hazırsanız, pizzette tarifine başlayabiliriz.

Pizzette Tarifi İçin

Malzemeler

hamuru için

Üzeri için

Pizzette

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için, un, tuz, şeker ve mayayı bir kapta harmanlayın. Tereyağı ile zeytinyağı ekleyin. Azar azar ılık suyu ilave ederek yoğurun.
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Domatesleri ortadan ikiye kesip bir kaseye alın.
  3. Sarımsağı rendeleyerek ekleyin. Tuz, karabiber, zeytinyağı, dolmalık fıstıkları ekleyerek karıştırın. Fırını 200 dereceye ayarlayın.
  4. Hamuru unlanmış zeminde merdane ile 3 mm kalınlığında açın. 6 cm çapında yuvarlak kurabiye kalıbı ile parçalar kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  5. Hamurların ortasına parmaklarınızla bastırarak hafif çukurlaştırın. Domates karışımını hamurların üzerine paylaştırın ve fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  6. Fırından çıkardıktan sonra ince doğranmış fesleğeni serpiştirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Atıştırmalık Pizza Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Air fryer’da tost ekmeğinden mini pizzalar
Pizza al Taglio
Sucuklu Pizzeta
Dana pöç pizzetta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası