Nefis atıştırmalık pizzette nasıl yapılır? Pizzette, minik hamurların farklı malzemelerle doldurulmasıyla hazırlanır. Genellikle kalabalık sofralarda ikram edilir. Hazırsanız, pizzette tarifine başlayabiliriz.
Hamur için, un, tuz, şeker ve mayayı bir kapta harmanlayın. Tereyağı ile zeytinyağı ekleyin. Azar azar ılık suyu ilave ederek yoğurun.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Domatesleri ortadan ikiye kesip bir kaseye alın.
Hamuru unlanmış zeminde merdane ile 3 mm kalınlığında açın. 6 cm çapında yuvarlak kurabiye kalıbı ile parçalar kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Hamurların ortasına parmaklarınızla bastırarak hafif çukurlaştırın. Domates karışımını hamurların üzerine paylaştırın ve fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra ince doğranmış fesleğeni serpiştirip servis yapın.