Pizza Calzone
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalyan mutfağının en meşhur pizzaları arasında yer alan calzone, 'katlanmış pizza' olarak da bilinir. Klasik pizzaların aksine, iki tarafta kapatılır ve iç kısmı doldurulur. Gelin, pizza calzone nasıl yapılır birlikte görelim.

Pizza Calzone Tarifi İçin

Malzemeler

Pizza Calzone

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pizza hamurunu buzdolabında yeterince dinlendirdikten sonra un serpilmiş tezgahın üzerine alın. 30-32 santim çapında bir hamur açın.
  2. Pizzanın iç malzemesi için kırmızı soğanı soyup yuvarlak halkalar olacak şekilde kesin ve bir kaseye alın. Kapari, zeytin ve mısırı ilave edip karıştırın.
  3. Pizza hamurunun yarısına domatesli sostan sürün, üzerine peynir ve iç malzemeyi serpiştirin.
  4. Hamurun kenarlarından tutup karşılıklı kenarlarıyla birleştirerek yarım daire şeklini verin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alın. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Dünyanın en meşhur lezzetlerini mutfağınıza taşımak için pizza tariflerine göz atın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pizza Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Vejetaryen Yemekleri İtalyan Mutfağı Yemekleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Air fryer’da tost ekmeğinden mini pizzalar
Pizza al Taglio
Sucuklu Pizzeta
Dana pöç pizzetta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası