Pizza Al Taglio
Hazırlanma Süresi : 3 saat
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pizza al Taglio, kare dilimler halinde satılan kalın ve çıtır hamurlu bir pizzadır. Al Taglio adı, pizzanın satılma şeklini ifade eden "kesilerek" anlamına gelir. Pizza büyük, dikdörtgen pizza tavalarında pişirilir ve müşterinin isteğine göre kesilerek satılır. Bir sokak lezzeti olan pizza al taglio, Roma mutfağından İtalya'ya yayılmıştır. 

Daha fazlası için İtalyan yemeklerine göz atın.

Pizza Al Taglio Tarifi İçin

Malzemeler

Pizza sosu için:

Üzeri için:

Pizza Al Taglio

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin ve büyük bir kapta mayayı ılık suyla eriyene kadar karıştırın.
  2. Unun ⅓'ünü ekleyin ve elinizle karıştırın.
  3. Unun geri kalan kısmını da ekleyin ve karıştırın, tuzu ve sızma zeytinyağını ekleyin.
  4. Pürüzsüz, sıkı bir top haline gelinceye kadar 10 - 12 dakika elle yoğurun, ardından derin bir kaseye aktarın ve üzerini streçleyin. 
  5. Fırının içinde ışığı açık halde 1 saat kadar dinlendirin.
  6. Hamuru temiz bir çalışma yüzeyine aktarın ve 3 kez kendi üzerine ikiye katlayın. Yağlanmış kaseye alın ve streç filmle sıkıca kapatın ve 1 saat kadar bekletin.
  7. 18x16 inçlik bir fırın tepsisine bir fırça yardımıyla 1 yemek kaşığı zeytinyağı sürün . Hamuru dikkatli bir şekilde fırın tepsisine aktarın, ardından parmak uçlarınızı kullanarak hamuru fırın tepsisine sığacak şekilde bastırın.
  8. Hamuru tepsi mayası için yaklaşık 1 saat dinlenmeye bırakın.
  9. Pizza sosu için öncelikle domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
  10. Domates, kurutulmuş kekik, tuz ve bir miktar sızma zeytinyağıyla birlikte rondo'dan geçirin.
  11. Fırını 260 dereceye ayarlayın.
  12. Domates sosunu bir fırça yardımıyla pizzanın üst kısmına ve kenarlara kadar eşit şekilde yayın, Pizzayı 10 dakika pişirin.
  13. Pizzayı çıkarın ve üzerine mozzarella peyniri ve diğer malzemeleri ekleyin.
  14. Peynir eriyene ve hafif renkli olana kadar pizzayı 10 dakika daha pişirin.
  15. Pizzayı dikdörtgenler halinde kesmeden önce 10-20 dakika soğumaya bırakın, Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Fırından çıkan pizzaların üzerine taze fesleğen mükemmel bir tazelik katar.
  • Pizzanın üzerine dilediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Pizza al Taglio en iyi şekilde pişirmek istiyorsanız, pizzayı iki adımda pişirmelisiniz: Önce pizzaya sadece sos ekleyin ve fırında 260 derece sıcaklıkta 10 dakika pişirin, ardından çıkarın ve Pizzaya kalan malzemeleri ekleyin ve 260 derece 10 dakika daha pişirin.
  • Pişirme işleminin ortasında malzemeleri eklerseniz aşırı pişmez veya yanmaz o yüzden malzemeleri en başta eklemeyin.
  • Pizza hamuruna ne kadar katlama işlemi yapıp dinlendirirseniz o kadar güzel bir hamur elde etmenize yardımcı olur.
  • Hamurun hızlı fermente olmasını istiyorsanız kapalı bir fırına koyup fırının ışığı açık bir şekilde dinlendirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

İtalyan Mutfağı Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Çocuk Yemekleri Pizza Tarifleri