Pide ekmeklerinin tabanı ince olsun istiyorsanız, kenarında iki parmak genişliğinde hamuru kalacak şekilde üstteki hamurları özenle koparın.
Kalın tabanlı istiyorsanız hiçbir müdahale yapmayın. Sosu için domates püresini, ketçabı, zeytinyağını ve kurutulmuş kekiği karıştırın.
Pide ekmeğinin üzerine bu sosu fırça yardımı ile sürün. Rendelenmiş peynirin yarısını sosun üzerine serpin. Mantarları nemli bir bezle silip boyuna ince ince dilimleyin.
Acı biberi de boyuna kesin. Mantarları, dilimlenmiş mozzarella peynirini ve biberleri dizin. Kalan rendelenmiş peyniri de serpin.
Önceden ısıtılmış 210 derece fırında, peynirler eriyip kızarıncaya kadar yaklaşık 8-10 dakika bekletin. Fırından alın, fesleğen yaprakları ile süsleyip bekletmeden servis yapın.
Aklınızda bulunsun: Mozzarella peyniri yerine yerli örgü peynirini de deneyebilirsiniz. Ya da buzdolabında kalan parça peynirleri de değerlendirebilirsiniz.