Patlıcanlı Pizza
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İçeriğinde bol miktarda vitamin barındıran patlıcan, kemik erimesini önler. Lif içeriği sayesinde kilo vermeye yardımcı olur ve sindirimi düzenler. Anemi hastalığa karşı vücudu korur. Patlıcanın faydalarından bahsettiğimize göre patlıcanlı pizza nasıl yapılır görelim.

Patlıcanlı Pizza Tarifi İçin

Malzemeler

Pizza hamuru için

Üzeri için

Patlıcanlı Pizza

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kaba unu eleyin. Tuz, toz şeker ve mayayı ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ayçiçek yağı ve sütü ekleyin.
  2. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar ılık suyu yavaşça ekleyin ve yoğurun. Mayalanması için üzerine nemli bir bez örterek 45 dakika hamuru dinlendirin.
  3. Hamuru ikiye bölün. Üzerine hafifçe un serperek merdaneyle 30 cm çapında açın. Hamurları yağlı kağıt konulmuş fırın tepsilerine alın. Üzerlerine domates sosunu sürün.
  4. Patlıcanları ince yuvarlaklar halinde dilimleyin. Izgara tavada dilimlerin iki yüzünü de pişirin. Pizza hamurunun üzerine dizin.
  5. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzerine taze otları ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Sebzeli pizza tarifini de mutlaka deneyin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebze Tarifleri Pizza Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Air fryer’da tost ekmeğinden mini pizzalar
Pizza al Taglio
Sucuklu Pizzeta
Dana pöç pizzetta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası