C vitamini, fosfat ve potasyum deposu olarak bilinen pancar, salata ve sebze yemeklerinde sık sık kullanılır. Mutfağınızda yeni tatlara yer vermek için nefis pancarlı ve keçi peynirli pizza tarifine başlayabiliriz.
Bir yaprak baklava yufkasını yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine
yayın ve üzerini yağlayın. Üzerine bir yufka daha yayıp
tekrar yağlayın.
Yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Üzerine kenarlarından 2 cm boşluk kalacak şekilde pesto sosun
yarısını ve rendelenmiş mozzarella peynirini ekleyin.
Önceden
180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık
10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine ufalanmış keçi peyniri
ve pancarları ekleyerek yaklaşık 5 dakika daha peynirler
eriyene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.