Mayasız Pizza Hamuru
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

En sevilen lezzetlerden biri olan pizzayı, kendi ellerinizle hazırlamak ister misiniz? Ekmek, pizza, poğaça gibi hamur işi tariflerde genellikle maya kullanıldığını biliyoruz. Maya kullanmak istemiyorsanız, pofuduk hamuru sayesinde nefis pizzalar hazırlayabileceğiniz mayasız pizza hamuru tarifimiz var. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, mayasız pizza hamuru tarifi için kolları sıvayalım ve tarif detaylarına geçelim.

Klasik pizza hamuru yapımını da notlarınız arasına ekleyin. Hazırladığınız pizza hamuru ile pratik sebzeli pizza tarifini deneyebilirsiniz.

Mayasız Pizza Hamuru Tarifi İçin

Malzemeler

Mayasız Pizza Hamuru

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak boş bir kabın içerisine yumurtayı kırın ve güzelce çırpın.
  2. Üzerine süt, yoğurt, şeker, zeytinyağı ve tuzu ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
  3. Ardından suyun yarısını karışımın içerisine dökün. Kabartma tozunu da karışıma ekledikten sonra, unu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırma işlemine devam edin.
  4. Hamurun kıvamına göre su ve un takviyesi yapabilirsiniz.
  5. Hamur cıvık bir kıvama geldiğinde üzerini kapatın ve 10 dakika dinlendirin.
  6. Son olarak hamuru tekrar karıştırın ve yağlanmış fırın tepsisine yayın.
  7. Elinizi zeytinyağına batırın ve hamuru elinizle açın. Üzerine sos ve istediğiniz malzemeleri ekleyerek önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
  Püf Noktası
  • Pizzanın eşit pişmesi için kenarlarını biraz kalın, ortasını ise daha ince açın.
  • Maya kullanılmadığı için, kabartma tozunu ekledikten sonra hamuru mutlaka dinlendirin.
  • Pizzanın lezzetini arttırmak için, pizza pişirme taşı kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pizza Tarifleri Öğle Yemeği Pratik Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Air fryer’da tost ekmeğinden mini pizzalar
Pizza al Taglio
Sucuklu Pizzeta
Dana pöç pizzetta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası