Mantarlı Ve Soğanlı Çıtır Pizza
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pizza, İtalya'nın en meşhur lezzetlerinden biridir. Zamanla geliştirilerek dünyanın birçok yerinde tüketilmeye başlamıştır. Hazırsanız, mantarlı ve soğanlı çıtır pizza nasıl yapılır görelim. Tarifte ihtiyaç duyacağınız kolay pizza hamurunu da notlarınıza ekleyin.

Mantarlı Ve Soğanlı Çıtır Pizza Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Mantarlı Ve Soğanlı Çıtır Pizza

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu derin bir kaba alın. Üzerine tuz, toz şeker ve mayayı ekleyip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ayçiçeği yağı ve sütü ekleyin.
  2. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yavaş yavaş ılık suyu ekleyin. Üzerine nemli bir bez örterek 45 dakika mayalanması için bekletin.
  3. Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Halka doğradığınız soğanları karamelize oluncaya kadar soteleyin.
  4. Mayalanan hamuru ikiye bölün. Un serptiğiniz tezgahta merdane yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde açın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  5. Soğan halkalarını yerleştirin. İnce dilimlediğiniz mantarları ve mısırları ilave edin. Tuz, karabiber serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.
  6. Fırından alıp üzerine ince kıyılmış fesleğen ve rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına verin.
  7. Peynirler eriyip hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Nefis sebzeli pizza tarifine de göz atın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pizza Tarifleri Mantarlı Tarifler Hamur İşi Tarifleri Fırın Yemekleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Air fryer’da tost ekmeğinden mini pizzalar
Pizza al Taglio
Sucuklu Pizzeta
Dana pöç pizzetta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası