Kuşkonmazların kabuğunu incecik soyun.
Kaynayan suya ekleyip çok yumuşamayacak şekilde
haşlayın. Uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
Derin bir kaba unu eleyin. Tuz, toz şeker ve
instant mayayı ekleyip harmanlayın. Karışımın
ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ayçiçek
yağı ve sütü ekleyin.
Yumuşak kıvamlı bir hamur
elde edene kadar ılık suyu yavaşça ekleyin
ve yoğurun. Mayalanması için üzerine nemli bir
bez örterek 45 dakika hamuru dinlendirin.
Hamuru
ikiye bölün. Üzerine hafifçe un serperek
merdaneyle 30 cm çapında açın. Pizza hamurlarını
yağlı kağıt konulmuş fırın tepsilerine alın.
Üzerlerine domates sosunu sürün. 210 derecede
15 dakika pişirin. Üzerine kuşkonmazları yan
yana sıralayın ve ikiye böldüğünüz kiraz domatesleri
ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyerek
15 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.