Kurutulmuş Domatesli Ve Pesto Soslu Pizza
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pesto sos, İtalyan mutfağından dünyaya yayılan bir sos çeşididir. Genellikle pizza ve et tariflerinde kullanılır. Hazırsanız, kurutulmuş domatesli ve pesto soslu pizza tarifine başlayarak yeni tatlar keşfedebilirsiniz.

Kurutulmuş Domatesli Ve Pesto Soslu Pizza Tarifi İçin

Malzemeler

Pizza tabanı için

İç harcı için

Kurutulmuş Domatesli Ve Pesto Soslu Pizza

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, tuz, kuru maya ve zeytinyağını bir kaseye alın. Ilık suyu ekleyin. Hamur kıvamına gelene kadar mikserle karıştırın. 5 dakika yoğurun.
  2. Temiz bir kaseye koyup, üzerini nemli bir bezle örtün. Oda sıcaklığında iki katı büyüklüğünde kabarana kadar bekletin.
  3. Pesto sosunu yapmak için, fesleğen, antep fıstığı, ince dilimlenmiş kaşar peynirini ve 5 yemek kaşığı zeytinyağını, yumuşak bir macun kıvamına gelene kadar mikserde karıştırın.
  4. Kalan zeytinyağını piyaz doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kurutulmuş domatesleri bir tavaya yerleştirin.
  5. Üzerine su ve zeytinyağı ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Pizza hamurunu yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.
  6. Pesto karışımını hamurun kenarlarından 1 cm bırakarak yayın. Soğanları yayın. Üzerine kurutulmuş domatesleri yerleştirin.
  7. 220 dereceye ayarlı fırında kabarana kadar 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Rokalı pesto sos tarifine buradan göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Pizza Tarifleri

Benzer Tarifler

Air fryer’da tost ekmeğinden mini pizzalar
Pizza al Taglio
Sucuklu Pizzeta
Dana pöç pizzetta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası