Kıymalı Ve Pırasalı Pizza
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Farklı tatlar denemeye ne dersiniz? Nefis kıymalı ve pırasalı pizza nasıl yapılır sorusuna cevap bulmak için kolları sıvadık. Gelin bol malzemeli bir pizza hazırlayalım.
Kıymalı Ve Pırasalı Pizza Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı karışım için:

Kıymalı Ve Pırasalı Pizza

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yas¸ mayayı 1 çay bardağı ılık suda eritin. Unu eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Tuzu ve mayalı suyu ekleyin. Azar azar su ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene dek yoğurun.
  2. Üzerini strech  filmle kaplayıp iki katı kadar kabarması için oda ısısında en az 1 saat bekletin.
  3. Hamur yeterince kabarınca zeytinyağını ekleyip tekrar yoğurun ve yağlanmış orta boy fırın tepsisine kenarlarından yükseltip hafif kıvırarak yayın.
  4. Bu şekilde oda ısısında kabarması için tekrar bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pis¸irin.
  5. Kıymalı karışım için soğanı çok ince kıyıp, kıymayla birlikte terayağında kavurun. İnce doğranmış sivri biberleri, halka doğranmış pırasaları ve sarımsağı da ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  6. En son domates püresini, domates salçasını, tuzu ve karabiberi ekleyin. Suyunu iyice çekince ocaktan alın. Kıyılmış maydanozu ilave edip tatlandırın.
  7. İç malzemeyi ön kızartması yapılmış hamurun ortasına, kenarlarında boşluk kalacak şekilde dökün. Tekrar fırına verin. Hamur iyice kızarınca fırından alın. Dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Pırasalı Tarifler Hamur İşi Tarifleri Farklı Et Yemekleri Fırın Yemekleri Pizza Tarifleri

Benzer Tarifler

Air fryer’da tost ekmeğinden mini pizzalar
Pizza al Taglio
Sucuklu Pizzeta
Dana pöç pizzetta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası