Klasik tariflerden sıkıldınız mı? Farklı ve lezzetli bir tarifle karşınızdayız. Bol malzemeli kayısılı pizza nasıl yapılır, servis önerileri nelerdir gelin birlikte görelim.
Unu büyük bir kaseye alın. Pudra şekeri, toz şeker ve mayayı ekleyip
karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ayçiçek yağı ve sütü
ekleyin.
Yumuşak bir kıvam elde edene kadar ılık suyu yavaşça ekleyin.
Mayalanması için üzerine nemli bir bez örterek 45 dakika hamuru dinlendirin.
Üzerine un serperek merdane yardımıyla çok kalın olmayacak
şekilde açın. Tepsiyi yağladıktan sonra hamuru yerleştirin. Krema, krem
peynir ve pudra şekerini bir kapta çırpın ve hamurun üzerine dökerek
yayın.
Çam fıstıklarını ayçiçek yağında kavurun. Kayısıları ikiye bölerek
bir sıra kayısı bir sıra vişne olacak şekilde hamurun üzerine sıralayın.
Önceden ısıtılmış 210 derecede 25 dakika pişirin. Üzerine çam fıstıklarını
serpip servis yapın. Afiyet olsun.