Jambonlu Pizza
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Jambonlu Pizza Tarifi İçin

Malzemeler

Pizza hamuru için

Üzeri için

Jambonlu Pizza

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Derin bir kaba unu eleyin. Tuz, toz şeker ve mayayı ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ayçiçek yağı ve sütü ekleyin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar ılık suyu yavaşça ekleyin ve yoğurun. Mayalanması için üzerine nemli bir bez örterek 45 dakika hamuru dinlendirin. Hamuru ikiye bölün. Üzerine hafifçe un serperek merdaneyle 30 cm çapında açın. Hamurları yağlı kağıt konulmuş fırın tepsilerine alın. Üzerlerine domates sosunu sürün. Mozzarella peynirini ekleyerek üzerine dana jambonları dizin. İri rendelenmiş parmesan peynirini ilave ederek önceden ısıtılmış 210 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzerine çıtır roka yaprakları ve iri rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği İtalyan Mutfağı Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Diğer Tarifler Şarküteri Tarifleri Pizza Tarifleri

Benzer Tarifler

Air fryer’da tost ekmeğinden mini pizzalar
Pizza al Taglio
Sucuklu Pizzeta
Dana pöç pizzetta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası