Izgara Sebzeli Pizza
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçimle karşınızdayız. Vejetaryen menülerine uygun ızgara sebzeli pizza nasıl yapılır? Gelin, birlikte görelim.

Izgara Sebzeli Pizza Tarifi İçin

Malzemeler

Izgara Sebzeli Pizza

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanı ince dilimleyin. Üzerlerine yağ sürerek ızgarada pişirin. Soya unu, mısır unu, patates unu, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın.
  2. Önce tereyağı, sonra süt ekleyip iyice yoğurun. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. 25 cm çapında açtığınız hamuru tepsiye yerleştirin.
  3. Salça, kekik, 2 yemek kaşığı zeytiyağı, tuz ve karabiberi küçük bir kasede iyice karıştırın. Karışımı hamurun üzerine sürün.
  4. Fesleğen yapraklarını ince doğrayarak domateslerin aralarına yerleştirin. Izgarada pişmiş patlıcan ve mozzarella dilimlerini yerleştirin.
  5. 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. İnce kıyılmış fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, fırında pişirilen klasik sebzeli pizza tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Pizza Tarifleri Diyet Yemekleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Air fryer’da tost ekmeğinden mini pizzalar
Pizza al Taglio
Sucuklu Pizzeta
Dana pöç pizzetta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası