İtalyan Pizza
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalyan mutfağından dünyaya yayılan pizzayı, gerçek İtalyanlar gibi hazırlamak ister misiniz? İnce kenarları, şık görünümü ve lezzeti ile dışarıdan pizza yemeye son verecek bir tarifle karşınızdayız. Gelin, özel hamuru, farklı sosu ve iç malzemeleriyle dolu dolu bir pizza hazırlayalım. Peki, evde İtalyan pizza nasıl yapılır? Gerçek İtalyan pizzası için bilmeniz gereken püf noktalarını yazımızda derledik. Malzemeleri hazırladıysanız, ev yapımı nefis İtalyan pizza tarifine geçebiliriz.

1 Dilim Pizza Kaç Kalori?

Daha fazlası için pratik pizza tariflerine göz atın. Diyet menülerinde yer verilen sebzeli pizza tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

İtalyan Pizza Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

Sosu için:

İç malzemesi:

Kenarlar İçin:


İtalyan Pizza

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak maya ve ılık suyu bir kabın içine alın ve çözünmesi için 10 dakika bekleyin.
  2. Bu esnada farklı bir kabın içine unu ekleyin ve ortasını çukur şeklinde açın. Mayalı karışımı çukura döktükten sonra kalan malzemeleri de hamurun içine ekleyin.
  3. Tüm malzemeleri karıştırın ve yumuşak bir kıvama gelinceye kadar yoğurun. Hamur sertse, zeytinyağı ilave edin.
  4. Hazırladığınız hamurun üzerini streç ile kapatın ve 25-30 dakika bekletin.
  5. Sos için, domatesleri ince ince dilimleyin ve sarımsakları rendeleyin. 
  6. Domates, sarımsak ve zeytinyağını karıştırın ve suyunu salması için bekleyin. Suyunu saldıktan sonra, üzerine ılık su, salça ve baharatları ekleyip karıştırın.
  7. Mayalanan hamuru birkaç kez daha yoğurun ve 2 bezeye ayırın. Merdane yardımıyla hamuru ince bir şekilde açın.
  8. Hazırladığınız hamuru, yağlanmış fırın tepsisine koyun ve üzerine sos gezdirin. Daha sonra iç malzemeleri de ekleyin.
  9. Pizzanın üzerinde bir kez zeytinyağı gezdirin. Kenarlarının çıtır olmasını istiyorsanız, fırça yardımıyla zeytinyağı sürün ve susam serpiştirin.
  10. Son olarak 200 derecede 15 dakika pişirin. Şimdiden afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Hamur, sıcak ortamlarda daha çabuk mayalanır. Bu nedenle ortam ısısının yüksek olmasına özen gösterin.
  • İtalyan pizzalarının en önemli püf noktası, hamurun ince olmasıdır. Bu yüzden hamuru incecik açmaya dikkat edin.
  • Hamuru hazırlarken su yerine ılık süt kullanılması, pizzanın lezzetini arttırır.
  • Hamur malzemelerini karıştırırken, tuzu en son ekleyin.
  • Verilen ölçüler 2 büyük boy pizza içindir. Kişi sayısına göre malzemeleri azaltabilir veya arttırabilirsiniz.
  • Pizzanın üzerine isteğe göre; zeytin, fesleğen ve roka ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri İtalyan Mutfağı Yemekleri Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Pizza Tarifleri

Benzer Tarifler

Air fryer’da tost ekmeğinden mini pizzalar
Pizza al Taglio
Sucuklu Pizzeta
Dana pöç pizzetta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası