Elmalı Ve Füme Etli Pizza
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Füme et, duman ile tütsülenen ete verilen isimdir. Genellikle dana eti kullanılır. Birçok yemeğin içerisinde kullanılır. Hazırsanız, pizza çeşitlerine yeni bir boyut getirecek elmalı ve füme etli pizza tarifine başlayabiliriz.

Elmalı Ve Füme Etli Pizza Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Üzeri için

Elmalı Ve Füme Etli Pizza

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu bir kaba alarak ortasını havuz şeklinde açın. Tuz ve mayayı ekleyerek Ayçiçek yağını ilave edin. Ilık suyu dökerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
  2. Hamurun üzerini temiz bir bezle üzerine kapatarak 10 dakika dinlendirin. 1 yemek kaşığı zeytinyağını yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp ısıtın.
  3. İnce doğradığınız soğan, tuz ve karabiberi ekleyip soteleyin. Ezdiğiniz sarımsağı ekleyip 1-2 dakika daha soteleyerek ocaktan alın.
  4. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı zeyinyağını ısıtın. Füme et dilimlerinin her iki tarafını pişirip kenara alın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine mısır unu serpin ve hamuru yayın.
  5. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 2-3 dakika pişirin. Bal ve zeytinyağını karıştırıp fırçayla hamurun üzerine sürün. Sotelenmiş soğanı üzerine yayın.
  6. Dilimlediğiniz gouda peyniri ve iri küp doğradığınız elmaların yarısını hamurun üzerine yayın. Tekrar gouda peyniri ve elma parçaları ekleyin.
  7. Rendelenmiş parmesan peyniri, füme et ve adaçayı yapraklarını ekleyip önceden ısıtılmış 220 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tabanı için pizza sosu kullanmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Pizza Tarifleri Et Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Air fryer’da tost ekmeğinden mini pizzalar
Pizza al Taglio
Sucuklu Pizzeta
Dana pöç pizzetta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası