Domatesli Stramboli
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Stramboli: Sıcak veya soğuk yenilen bir pizza çeşididir. İtalyan mutfağından bir lezzettir. Jambon, peynir, fesleğen ve baharatlarla hazırlanan domatesli strambol nasıl yapılır? Detaylı anlatımıyla nefis domatesli strambol tarifi ile sizlerle birlikteyiz.

Domatesli Stramboli Tarifi İçin

Malzemeler

Domatesli Stramboli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanları ince doğrayıp zeytinyağında 2 dakika soteleyin. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve soğana ekleyin.
  2. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber, pul biber ve kekik ekleyip soğumaya bırakın.
  3. Ekmek hamurunu merdane yardımıyla unlanmış tezgahta dikdörtgen şeklinde açın. Domates sosunu üzerine yayın.
  4. Jambon dilimlerini üzerine dizin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Fesleğen yapraklarını dizin ve rulo şeklinde sarın.
  5. Ruloyu yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden 190 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp dilimleyerek sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Pizza Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Atıştırmalık Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Air fryer’da tost ekmeğinden mini pizzalar
Pizza al Taglio
Sucuklu Pizzeta
Dana pöç pizzetta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası