Deniz Mahsullü Pizza
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Nefis mi nefis bir pizzaya kim hayır diyebilir ki? Bu kez klasik pizzalardan biraz uzaklaşıyor, Akdeniz ülkelerinde popüler olan bir pizza çeşidine yer veriyoruz. Kalamar, midye, somon füme ve karides eşliğinde hazırlanan deniz mahsullü pizza, hem lezzeti, hem de şık görünümü ile herkesi kendine hayran bırakacak bir tarif. Malzemeler hazırsa, deniz mahsullü pizza nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak dört peynirli pizza ve bayat ekmek pizzasına göz atın.

Deniz Mahsullü Pizza Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Domates sos için

Üzeri için

Süslemek için

Deniz Mahsullü Pizza

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Domates sos için; Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağı ile birlikte bir tencereye alın.
  2. Suyunu bırakınca ince kıyılmış fesleğen, kekik ve sarımsakları ekleyin.
  3. İyice kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğurun.
  4. Üzerinin kurumaması için temiz bir bezle örtüp 2 saat dinlendirin.
  5. Hamuru un serpilmiş düz bir zemine alın. Kenarlarını hafifçe yükseltip elinizle çevirerek 25 cm çapında açın.
  6. Üzerine domates sos sürüp parmesan peyniri serpin. Ton balığı, kalamar dilimleri, somon füme ve karidesleri dizin.
  7. Önceden ısıtılmış 300 derece fırında hamurun kenarları pembeleşene kadar pişirin.
  8. Pişen pizzanın üzerine haşlanmış kabuklu midyeleri yerleştirerek servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pizza Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Akdeniz Mutfağı Yemekleri Balık Yemekleri MasterChef Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Air fryer’da tost ekmeğinden mini pizzalar
Pizza al Taglio
Sucuklu Pizzeta
Dana pöç pizzetta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası