Deep Dish Pizza
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Amerikan mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan deep dish pizza, Chicago ile özdeşleşmiştir. Dev kenarlı bu pizza, pastırma, mozzarella peyniri ve yoğun domates sosuyla hazırlanır. İsteğe göre sosis, salam gibi malzemelerle zenginleştirilse de, orijinal deep dish pizzası yalnızca peynir ve pastırmadan oluşur. Klasik pizzalardan farklı olarak kenarları ve hamuru daha kalın bir şekilde açılır. Malzemeler hazırsa, Chicago usulü deep dish pizza tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak okurlarımız tarafından çok sevilen İtalyan pizza, tepside pizza ve pizza margarita tarifine de göz atın.

Deep Dish Pizza Tarifi İçin

Malzemeler

Pizza hamuru için:

Domates sosu için:

Üzeri için:

Deep Dish Pizza

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Domates sosu için; İlk olarak sos tavasına tereyağını alın ve eritin.
  2. Soğan ve sarımsağı ince ince doğradıktan sonra eriyen yağın üzerine ekleyin.
  3. Domatesleri iri iri doğrayın. Soğanın rengi değişmeye başladığında domatesi ve domates püresini de ekleyerek karıştırın.
  4. Sos fokurdamaya başladığında baharatlarını ekleyin 1-2 dakika daha karıştırın ve ocaktan alın.
  5. Pizza hamuru için; Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri (zeytinyağı ve 20 gram tereyağı hariç) karıştırma kabına alın ve yoğurun.
  6. Unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  7. Hamurun mayalanmasını sağlamak için üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün ve 40 dakika kadar dinlendirin.
  8. Hamur mayalandığında unlanmış mutfak tezgahına alın ve merdaneyle inceltin.
  9. Erimiş tereyağını hamurun ortasına ekleyin ve güzelce kenarlarına yayın.
  10. Hamuru zarf gibi ikiye katlayın ve yaklaşık 20 dakika daha dinlendirin.
  11. Bu esnada fırını 180 dereceye ayarlayın. Yüksek kenarları olan bir kek kalıbını güzelce yağlayın.
  12. Hamuru merdaneyle tekrardan inceltin ve kek kalıbına yerleştirin.
  13. Fazla kenarlarını bıçak yardımıyla kestikten sonra üzerine domates sosunu ekleyin ve her tarafına yayın.
  14. Daha sonra rendelenmiş mozzarella peyniri ve dilimlenmiş pastırmaları ilave edin.
  15. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika kontrollü bir şekilde pişirin. Afiyet olsun.

Deep Dish Pizza Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Hamurun daha hızlı mayalanması için ılık su kullanın.
  2. Pizzanın dağılmasını önlemek ve daha güzel pişirmek için yuvarlak bir kalıp kullanın.
  3. Tarife pizza sosunu yaparak başlamanız size zaman kazandırır. Pizza sosu yeterince soğumadan hamurun üzerine eklemeyin.
  4. Hazırladığınız pizzanın üzerini ince kıyılmış maydanoz ve frenk soğanı ile zenginleştirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pizza Tarifleri Şarküteri Tarifleri Akşam Yemeği Peynirli Tarifler Amerikan Mutfağı Yemekleri Domatesli Tarifler

Benzer Tarifler

Air fryer’da tost ekmeğinden mini pizzalar
Pizza al Taglio
Sucuklu Pizzeta
Dana pöç pizzetta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası