Malzemeler
Üzeri için
Pizzanızı evde hazırlamaya ne dersiniz? Unu derin bir kaba aktarın. Üzerine tuz, toz şeker ve mayayı ekleyip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp ayçiçeği yağı ve sütü ilave edin. Yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak 45 dakika mayalanması için beklemeye alın.
Diğer tarafta bir kapta salça, ayçiçeği yağı, tuz ve kuru fesleğeni karıştırın. Sosis, salam, mantar ve sucuğu ince dilimleyin. Kaşar peynirini rendeleyin.
Dinlenmiş hamuru ikiye bölüp yuvarlayın. Üzerine mısır unu serperek merdane yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde açın. Tepsiyi yağladıktan sonra hamurunuzu yerleştirin.
Üzerine önce salçayı yayın. Ardından üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Sucukları, sosisleri, salamları yerleştirin. En son mantar dilimlerini yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp mısırları, ince kıydığınız fesleğen yapraklarını ve rendelenmiş kaşar peynirini serpip tekrar fırına verin. Peynir eriyip hafif kızardıktan sonra fırından alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yeni tatlar denemek için, karışık pizza ve ton balıklı pizza tarifini not etmeyi unutmayın.