Bazlama, Karadeniz Bölgesi'nde sık sık tüketilen bir ekmek çeşididir. Genellikle yemeklerin yanında servis edilir. Siz de mutfağınızda yeni tatlara yer vermek istiyorsanız, bazlamadan kapalı pizza nasıl yapılır görelim.
Bazlamayı, bir kenarı kopmayacak şekilde ortasından ikiye bölün. Kuru domatesleri birkaç dakika sıcak suda bekletip yumuşattıktan sonra ince şeritler halinde kesin. Tereyağı, salça, sarımsağın bir kısmı ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp bazlamanın iç kısmına sürün.
Sucuk, mantar ve kurutulmuş domates dilimlerini üzerine dizin. Pul biberi serpiştirip üzerini kapatın. Bazlamanın üzerine yumurta sürerek kalan sarımsakları, susamı ve rende kaşarı serpiştirip yağlı kağıdın içine sarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına alın. Fırın ısısını 160 dereceye düşürüp 20 dakika pişirin. Fırından alıp dilimleyerek sıcak servis yapın.
Farklı yemeklerde de kullanabileceğiniz ev yapımı bazlama tarifine göz atmayı unutmayın.