Barbekü sos, Amerikan mutfağından dünyaya yayılmıştır. Genellikle pizza, makarna ve atıştırmalıkların yanında servis edilir. Peki, barbekü soslu pizza nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? Gelin, birlikte öğrenelim.
Pizza hamurunu buzdolabında yeterince dinlendirdikten sonra un serpilmiş tezgahın üzerine alın. 30-32 santim çapında bir hamur açın.
Bonfile etini ince dilimleyin. Etleri barbekü sosla tatlandırın. Soğanı soyup halka şeklinde kesin ve bir çorba kaşığı zeytinyağı ile ısıtılmış teflon tavada kavurun.
Pizza hamurunu yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine ya da pizza tepsisine parmaklarınızla bastırarak açın. Hamuru üzerine ince bir tabaka halinde domatesli sostan sürün.
Dilimlenmiş mozzarella peynirini ve bonfile etlerini dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.
Pizzayı fırından alın. Ortasına roka yaprakları ve kavrulmuş soğan ile süsleyin. Dilimleyip sıcak servis yapın.