Ananaslı Pizza
Selin Hıdır
210 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 1 saat 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sıcak, çıtır hamurun üzerine mozarella peyniri, leziz jambon ve taze ananasın buluştuğu, tatlı ve tuzlunun harika dengesini yakalayacağınız nefis bir pizza tarifi. Hem geleneksel hem de farklı bir lezzet arayanlar için mükemmel bir seçenek! İşte Ananaslı pizza tarifi:

Sebzeli Karnabahar Pizza tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon ananaslı pizza kaç kaloridir?

Bir porsiyon ananaslı pizza 300 kaloridir.

Ananaslı Pizza Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

Sos için:

Üst malzemeler:

Ananaslı Pizza

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kaba ılık suyu koyun, şeker ve kuru mayayı ekleyin. Karıştırıp, 5-10 dakika bekletin. Maya kabarmalı ve aktif olmalı.
  2. Karışıma un ve tuzu ekleyin. Yavaşça zeytinyağını ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp, hamurun 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin.
  3. Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Salçayı ekleyin ve karıştırarak 2-3 dakika pişirin.
  4. Kekik, tuz ve pul biberi ekleyin. Karıştırıp, sosu ocaktan alın.
  5. Mayalanan hamuru 2-3 eşit parçaya bölün. Fırın tepsisini yağlayın veya yağlı kağıt serin. Hamurları elinizle veya merdane ile ince açın.
  6. Hamurun üzerine hazırladığınız domates sosunu yayın.
  7. Mozzarella peynirini serpin. Ardından jambon veya sucuk dilimlerini yerleştirin.
  8. Ananas ve mısırı da ekleyin.
  9. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında, pizza kenarları altın rengini alana kadar 10-15 dakika pişirin.
  10. Fırından çıkan ananaslı pizzayı dilimleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Ananaslı pizza biraz tatlı olduğundan, yanında taze, hafif bir yeşil salata sunmak tatların dengelenmesine yardımcı olur.
  • Pizza dilimlerinin yanında, sarımsaklı yoğurt, acı sos ya da barbekü sosu gibi yan lezzetler sunabilirsiniz.
  • Bu tarife farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz. Örneğin, mantar, yeşil biber, zeytin, veya beyaz peynir gibi malzemeler, pizzaya ekstra tatlar katacaktır
  Püf Noktası
  • Hamurun yumuşak olması, pizzanın güzel kabarması için çok önemlidir. Hamurun ele yapışmaması için un eklerken dikkatli olun, ama hamurun çok sert olmasına da izin vermeyin. Hamuru yoğurduktan sonra üzerine nemli bir bez koyarak mayalanmasına izin verin. Bu aşama hamurun güzelce kabarması ve yumuşak kıvam alması için gereklidir.
  • Sosu pişirirken salçayı iyice karıştırıp kokusunun çıkmasına izin verin. Kekik ve pul biberi de ekledikten sonra sosun yoğunluğunu kontrol edin; gerekirse biraz su ekleyebilirsiniz. Sosu fazla pişirmemek, taze ve hafif bir tat bırakmak adına önemlidir.
  • Peyniri ve diğer malzemeleri pizzanın üstüne eşit şekilde yerleştirmeye özen gösterin. Özellikle mozzarella peyniri, pizzanın lezzetini ve dokusunu çok belirleyici olduğu için bolca serpmeye çalışın.
  • Fırın tepsisini önceden ısıtabilirsiniz. Bu, hamurun daha hızlı pişmesini ve altının daha kıtır olmasını sağlar.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Pizza Tarifleri Atıştırmalık Pratik Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Air fryer’da tost ekmeğinden mini pizzalar
Pizza al Taglio
Sucuklu Pizzeta
Dana pöç pizzetta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası