@mutfaktayim_b
178 bin takipçi
Beyhan Ağırdağ
- Un, nişasta, kabartma tozu ve pudra şekerini bir kabın içine eleyin. Kalan malzemeyi içine katıp yumuşak bir hamur olmasını sağlayın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Tezgaha biraz un serpip, hamuru 4-5 mm inceliğinde açın. Bir kalıp veya bardakla 3-4 cm eninde yuvarlaklar kesip, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Bu işlemi tüm hamur bitene kadar uygulayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Arası için tahin ve şekeri homojen bir hale gelene kadar karıştırın. Gerekirse süzgeçten geçirip, soğuyan iki kurabiye arasına ve kenarlarına sürün. Kenarlarını kavrulmuş susama bulayıp servis yapın.
Klasik tahinli kurabiye sadece bir tık uzağınızda.