Tavuklu Mini Krepler
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tavuk eti sevmeyenler için, sade krep tarifini de buraya bırakıyoruz.

Tavuklu Mini Krepler Tarifi İçin

Malzemeler

Krep hamuru için:

Tavuklu Mini Krepler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Krep hamuru için sütü, suyu, yumurtayı, unu, kabartma tozunu ve eritilip ılınmış tereyağını çukur bir kapta iyice çırpın.
  2. Sıvı yağdan 1 çay kaşığı kadarını alıp orta boy bir tavaya dökün. Her tarafına yayıp küçük bir fincan yardımı ile krep hamurundan dökün.
  3. Hamur göz göz olunca diğer tarafına çevirin ve aynı şekilde pişirin. Pişen krepleri, yumuşak kalması için kağıt havlu arasına alın. Krep hamuru bitene dek işlemi uygulayın.
  4. Tavuk eti için sıvı yağı geniş bir tavada ısıtıp, küp şeklinde doğranmış tavuk etlerini kavurun.
  5. Dilimlenmiş mantarları, ince kıyılmış biberleri, 1 çay bardağı suyu ve salçayı ekleyin. Kısık ateşte, 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alın, taze kekiği ve tuzu ilave edip tatlandırın.
  6. Pişirdiğiniz krep hamurlarını tezgahın üzerine yayın, kreplerin üzerine iç malzemeden paylaştırın. Rulo şeklinde sarıp ısıya dayanıklı fırın kabına yan yana yerleştirin.
  7. Üzerine rendelenmiş taze kaşar peynirini serpin, sonra da çedar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, peynirler eriyinceye kadar pişirin. Fırından alın, sıcak veya ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu