Limon Otlu Hindi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hindi etinin lezzetini ikiye katlayacak şahane bir tarifle karşınızdayız. Selenyum bakımından çok zengin olan hindi eti, diğer etlere göre daha az yağ içerir. Bu sayede kalp sağlığını da korur. Malzemeler hazırsa, limon otlu hindi tarifine geçebiliriz. Limon otlu hindiye eşlik edecek en güzel tat sebzeli yasemin pilavıdır.

Limon Otlu Hindi Tarifi İçin

Malzemeler

Limon Otlu Hindi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Limon otunun kalın dış kabuğunu temizledikten sonra kalan bölümünü çok ince kıyın. Böylece 1 yemek kaşığı kadar ince kıyılmış limon otu elde etmiş olacaksınız.
  2. Hindi göğüs etini kuşbaşı doğrayın. Tuz, karabiber, acı kırmızı biber, soya sosu ve acı sos ekleyerek karıştırın.
  3. Derin bir wok tavasını ocağın üzerine alıp orta ateşte iyice ısınmasını sağlayın. Zeytinyağı ile birlikte kıyılmış arpacık soğanı, sarımsak ve zencefili ekleyin. Sürekli karıştırarak birkaç dakika kavurun.
  4. Hindi etli karışımı ve şekeri ilave edin. 3-4 dakika daha karıştırmaya devam edin. Tavuk suyunu ekledikten sonra yüksek ateşte 10 dakika daha kavurun ve ocaktan alın. Üzerine taze soğanı ekleyip karıştırın ve sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri Hindi Yemekleri Et Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Acı, tatlı, ekşi, soslu hindi budu tandır
İstim hindi göğüs
Soya soul hindi but
Mozzarella peynirli hindi eti köftesi
Hindi rosto
Antep fıstığı dolgulu hindi göğüs eti