- Hindi etlerini una bulayın. Brokolileri temizleyip yıkayın ve süzün. Sarımsakları soyun. Limonu ikiye kesin. Yarısını dilimleyin, kalan limonun suyunu sıkın.
- Margarini tavada eritip sarımsakları pembeleştirin. Hindi eti, tuz ve kırmızı tozbiberi ilave edip 5 dakika kavurun.
- Limon dilimleri, limon suyu ve 1 bardak sıcak suyu ekleyin. Kapağı kapalı olarak hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Brokolileri temizleyip ete ilave edin. 10 dakika daha pişirip ateşten alın. Sarımsakları yemeğin içinden çıkarıp sıcak olarak servis yapın.
Kalabalık sofralarda atıştırmalık olarak sunabileceğiniz hindi köftesi tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Şefin Yorumu :
ZENGİN DEMİR DEPOSU
En az tavuk kadar besleyici olan hindi eti, et çeşitlerinin içinde demir açısından en zengin olanıdır. 100 gramında tam 10 gr demir bulunur.