Kaymaçina
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Balkan mutfağına özgü bir tatlı olan kaymaçina, Boşnak ve Üsküp mutfağında sık sık tüketilir. Ana malzemeleri süt, şeker ve yumurta olan kaymaçina, limon veya portakal aromasıyla tatlandırılmaktadır. Bazı mutfaklarda vanilya özütü eklenerek lezzet verilir. Üst kısmı ise şekerin karamelize edilmesiyle hazırlanır. Malzemeler hazırsa, nefis mi nefis kaymaçina yapımı için detaylara geçebiliriz.

Hafif tatlılar sevenler için Fransız usulü krem karamel ve krem brüle tarifini öneriyoruz.

Kaymaçina Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Karamel için

Kaymaçina

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karamel için toz şekeri derin bir tavaya alın ve 2 damla kadar limon suyu ilave edin.
  2. Çok kısık ateşte hiç karıştırmadan karamel rengi alana kadar tutun.
  3. Ocaktan alın ve karameli ısıya dayanıklı cam ve düz bir kabın dibine yayın.
  4. Sütün 2.5 bardak kadarını kaynatın. Kalan süt, toz şeker ve yumurtaları iyice çırpıp kaynamakta olan süte ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
  5. Kaymaçino’yu önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırının orta rafına yerleştirin.
  6. 35-40 dakika pişirip buzdolabında en az 10 saat bekletin.
  7. Servis edilmeden önce kalıbı ters çevirip tabağa servis tabağına alın. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Eğer vanilya kullanılacaksa, yumurta kokusunu bastırmak için iyice karıştırılmalıdır.
  • Malzemeler boza kıvamına gelene kadar çırpılmalı, topaklanma oluşursa mikser ile çırpılmalıdır.
  • Kaymaçina, fırına direkt konulmamalıdır. Fırının içerisine bir kap su eklenmelidir.
  • Büyük fırın tepsisi yerine küçük porsiyonlara da paylaştırabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Sütlü Tatlılar MasterChef Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler