Sarı Gazpacho
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sarı Gazpacho Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Sarı Gazpacho

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

İri doğrayıp çekirdeklerini çıkarttığınız dolmalık biberleri alüminyum folyo ile sarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Közlenen biberleri bir kaseye alıp soğumaya bırakın. İnce doğradığınız yabani sarımsak ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında 3-4 dakika soteleyip biberlerin üzerine ekleyin. Sebze suyu ve acı sosu ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderden geçirin. Buzdolabında iki saat dinlendirin. Üzerini halka doğradığınız kırmızı kapya biberiyle ile süsleyerek soğuk servis yapın.

İspanya mutfağının meşhur çorbasını sarı domatesle de hazırlayabilirsiniz

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Çorba Tarifleri Diyet Yemekleri Sebzeli Çorbalar Vegan Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası