Temmuz ayında keşfetmeniz gereken lezzet durakları

Sermet Severöz

Lezzet.com.tr Yazarı sermetsadi.severoz@tav.aero
Sıcak Temmuz’un ilk günlerinde damağınızı taçlandıracak üç lezzet durağını huzurlarınıza sunuyorum. Buyurunuz bu duraklara…

Khai Hotels ‘de 2024 Yazı Yeniliklerle Geldi!

Khai Hotels 2021 Temmuz ayında Yahşi Yalısı’nda Khai Bodrum’u açmıştı.

2024 başında ise Khai Karaköy açıldı.

Her iki otelde de Mutfakların başında Corporate Executive Chef Nilay Lale var.

Gastronomi ve Mixoloji ile öne çıkan bir marka olmayı daima başaran Khai Hotels’de bu alanlarda bazı yenilik ve değişiklikler var: Opaque By The Sea, Khai Bodrum’da Yahşi Yalısının masmavi denizinden ilham alarak, Şef Nilay Lale’nin Ege ve Asya esintilerini birleştirdiği müthiş menüsü ile açıldı.

Ayrıca, Opaque Roof Top ve Opaque Bistro olarak da İstanbul’da Khai Karaköy içinde kokteylleri ve “casual dining” stili 360 derece müthiş roof manzarası ile ön plana çıkıyor.

Khai Bodrum’da geçen yıllarda çok sevilen Şef restoranı Tuzz artık kalıcı olarak yıl boyunca Khai Karaköy’de eşsiz manzarası…

Dünyaca ünlü şefin adını taşıyor

Adını aynı zamanda mekanın danışmanlığını da yapan dünyaca ünlü Japon şef, Hiroki

Takemura’dan alan Take Sushi; Japon mutfağına ait en seçkin sushi seçeneklerinin yanı sıra menüsünde yer alan 70’ten fazla alternatifle, yepyeni bir lezzet deneyimi sunuyor.

Uzakdoğu mutfağının en yeni temsilcisi Take Sushi’nin ilk şubesi, Kapadokya’da kapılarını açtı.

Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanındaki turizm ve konaklama yatırımlarıyla her geçen gün

büyüyen Dorak Holding tarafından hayata geçirilen Take Sushi; Japon mutfağının en orijinal

ve seçkin tatlarını misafirlerine sunmayı hedefliyor.

Menü danışmanlığını yapan dünyaca ünlü Japon şef Hiroki Takemura’nın adını taşıyan Take

Sushi; sadece benzersiz lezzetteki sushi seçenekleriyle değil, ağırlıklı olarak Japon mutfağı

lezzetlerinden oluşan alternatif lezzetleriyle de misafirlerine unutamayacakları bir deneyim

yaşatıyor.

34 Farklı Sushi Çeşidi

Zengin menüsüyle dikkat çeken Take Sushi’nin imza lezzetleri arasında ramen shoyu yer alıyor. Set menüler dahil yaklaşık 74 farklı sushi, noodle çeşitleri ve ana yemeklerle misafirlerini bekliyor.

Sakhalin İstanbul “Yaz Menüsü” ile yaza merhaba diyor!

Sakhalin, menüsünü her zaman yerel mevsim ürünlerini kullanarak tasarlıyor.

Genel menüsüne ek olarak bir “Yaz Menüsü” hazırlayan Sakhalin, mevsimin lezzetli sebzelerinden “Sarıkız Mantarı”nı bu menünün çıkış noktası olarak alıp deniz ürünleri ile eşleştiren reçeteler ile bir lezzet şöleni yaratıyor.

Karadeniz kıyılarından toplanan, Türk mutfağında nadiren bulunan özel bir ürün olan Sarıkız Mantarı, lezzeti ve dokusuyla, tatlı domatesler, taze aromatik yeşillikler gibi diğer yaz

ürünleriyle mükemmel uyum sağlıyor.

Sakhalin’in Şefleri, bu menüyü; deneyimleyenleri şaşırtmak için yaza özel bir yorum ile büyük bir özenle hazırladı.

Sakhalin Adası’ndan İstanbul’a gurme yolculuk!

Sakhalin adasının çok zengin denizaltı dünyasından yola çıkan restoran, şehre geldiğinde, şehir insanlarının alıştığı et ve makarna seçeneklerinin de olduğu herkese hitap eden bir menü sunuyor.

Vladimir Mukhin menüde en iyi yerel ürünleri, Akdeniz ve Asya mutfağı pişirme teknikleriyle harmanlanıyor.

Deniz ürünlerini de Akdeniz mevsim meyveleri, sebzeleri, şifalı otları, baharatları ile pişirerek mükemmel tabaklar yaratıyor.

Haber Kategorileri

Mekan Rehberleri