Ot Festivali ve Pop-up Deneyimi

Sermet Severöz

Lezzet.com.tr Yazarı sermetsadi.severoz@tav.aero
Uzun bir aradan sonra tekrar festivallere ve pop-up işbirliklerine yer verir olduk ne mutlu ki... İşte onlardan lezzet dolu üç tanesi!

Amavi, 12. Alaçatı Ot Festivaline hazır!

Alaçatı’da zeytin ağaçlarının arasında, Ege ve Akdeniz’in yemyeşil doğasının kesişim noktasında yer alan Amavi, 27-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek 12. Alaçatı Ot Festivali’ne hazır…

Binlerce yıllık tarihin, doğanın ve kültürel zenginliğin büyük bir uyumla birleştiği noktada her bir ürünü özveriyle ve saygıyla işleyerek sunan Amavi, teması ‘’Yeniden Doğuş’’ olarak belirlenen 12. Alaçatı Ot Festivali’ne hazırladığı tabakları ve müziğiyle renk katıyor.

Akdeniz ve Ege’nin endemik otlarını dalından, tarladan ve denizden sofraya direkt ulaştıran Amavi, her tabakta eşsiz bir lezzet şöleni sunmaya devam ediyor.

Amavi, Alaçatı’nın kendine özgü lezzetlerini bir araya getirerek ürünlerin, odun fırınından, kömür ızgaradan, buhardan ve yavaş pişimden çıkıp en doğru şekilde ve kişisel tercihlere göre servis edilmesi üzerine kurgulanmış mutfağı ile farklı bir deneyim sunuyor.

Doğayı ve tarihi dokuları buluşturan bir menü…

Sayısız otun yetiştiği, doğayı ve tarihi dokuları buluşturan Amavi’nin Şef Can Aras imzası taşıyan menüsünde, taze cibez otu ve rokalı Ege Otu Kavurması, deniz fasulyesi ve salse vinaigrette sosuyla harmanlanan Kömürde Sübye, taze kişnişli Ceviche, üzerinde semizotu ile servis edilen Crudo bulunuyor. Taze Ege otları ile hazırlanan lezzet seçkileriyle Amavi, Alaçatı Ot Festivali’ne eşlik ediyor.

Endemik otların, zeytin ağaçlarının ve üzüm bağlarının köklerini saldığı bu topraklarda yaratılan her bir ürüne eşlik edecek şarapların ve kokteyllerin kaynağını oluşturan Amavi, cuma günleri Umut Yıldırım, cumartesi günleri ise Novikov’un müzik direktörü Coşkun Çoban’ın müzikleriyle bütün duyulara hitap eden bir deneyim sunmak ve hafızlara yeni katmanlar eklemek için misafirlerini bekliyor.

Madera’da Pop-Up Deneyimi!

Unesco Gastronomi Şehri Antakya’nın Simge Restoranı Güzelburç Tugay Kasabı, Madera’ya Geliyor.

İlhamını mutfağın ve lezzetin kaynağı olan ateşten ve tabiattan alan Madera, mutfakta yaratıcı bakış açısını geliştirdiği, pop-up restoran projesiyle devam ettiriyor.

İstanbul’un popüler semtlerinden Nişantaşı ve Maçka’nın kesiştiği noktada, dekk’in hemen üst kısmında yer alan Madera, 28-30 Nisan tarihleri arasında Antakyalı Güzelburç Tugay Kasabı’nın lezzetlerini İstanbullularla buluşturacak.

Antakya’da 1995 yılından bu yana hizmet veren Güzelburç Tugay Kasabı, Antakya’nın yemek kültürünü, deneyimli ustalarıyla bu kez Madera’da lezzet severlerle buluşturacak. Misafirler zengin ve köklü bir kültürde yılların birikimi ile ortaya çıkmış Antakya’nın geleneksel lezzetlerini, öğle ve akşam yemeği olmak üzere iki öğünde de deneyimleme fırsatı yakalayacak.

Antalya’nın 7 Mehmet’i Boğaz’a geliyor!

Feriye, 6-7 Mayıs’ta, Antalya’nın meşhur restoranlarından 7 Mehmet ile pop-up restoran etkinliklerine başlıyor.

Boğaz’ın en özel noktasındaki Michelin Guide 2023 Tavsiyeli Lokanta Feriye’de “Bi’ Boğaz Havası, Şehirde Yeni Lezzet Molası” sloganıyla gerçekleşecek pop-up etkinliği; yeni lezzetler, farklı tatlar ve özgün sunumlarla gastronomi deneyimi yaşamak isteyenleri ağırlayacak.

Antalya’nın en tanınmış restoranlarından 7 Mehmet; mevsiminde kullanılan sebzeleri, meyveleri, eti ve balığı tercih ederek malzemelerin en lezzetli oldukları zamana uygun bir şekilde hazırlanan menüsü ile doğallığı ön planda tutuyor.

Restoranın 3. nesil temsilcisi Şef Mehmet Akdağ; atadan kalma teknikleri yeni tekniklerle harmanlayarak Akdeniz’in yerel lezzetlerini ve geleneksel Türk mutfağını yeniden yorumluyor.

Şef Akdağ, yerel üreticilerle yakın ilişkisi, iş birliği ve yaratıcılığı sayesinde yiyecek israfını önlemeye ve sürdürülebilirliği desteklemeye odaklanıyor.

Haber Kategorileri

Mekan Rehberleri