Alancha Restaurant başta olmak üzere farklı konseptlerin yaratıcısı olan Chef Kemal Demirasal’ın Londra’da Notting Hill’de çağdaş Türk mutfağı konseptiyle misafirleriyle buluşturduğu The Counter, bu yaz Avantgarde Yalıkavak’ta Avantgarde Collection Corporate Chef’i İlker Erdoğan ile özel bir menü sunmaya başladı.
Notting Hill-Londra’da 2022 yılında açılan The Counter, bu yaz Bodrum Avantgarde Yalıkavak’ta gastronomi tutkunlarını, Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu mutfaklarının çağdaş yorumuyla buluşturuyor. Adını şeflerin çalışma masası tezgâhından esinlenerek alan The Counter'ın logosunun 4 köşesindeki L şekli de tezgâhı simgeliyor. The Counter'ın menüsü, bölgenin ön plana çıkan mevsimsel malzemeleri kullanılarak hazırlanıyor.
Şef Kemal Demirasal, ana yemekler, ara sıcaklar ve başlangıçlar da dahil olmak üzere paylaşma dinamiğine dayalı bir tasarım yapmış. Mekana ziyarete gidenlerin mutlaka tatması gerekenler arasında, ''Balon ekmek ve eşlikçileri, çikolatalı babagannuş, İzmir söğüş, humus, borani, içli köfte, küşleme tatari, kuru cacık, çöp şiş, satır, közlenmiş şeker soğan ve kibrit patates'' bulunuyor.
Egeli Şef Kemal Demirasal, köklerine dönüp Anadolu’nun yöresel mutfaklarına Ege dokunuşlarını yansıtarak füzyon bir menü hazırlamış.
Demirasal, Avantgarde Yalıkavak’a özel menüsüne İzmir kokoreç, deve sucuklu ahtapot, Tarsus kuş gözü ve Denizli tandırını ekledi. Menüde ayrıca beyaz çikolata ile hazırlanan Babagannuş’un, Küşleme Tatari’nin, ballı Muhammara’nın yanı sıra Antalya Piyazı, Antakya içli köftesi, Ortaklar Çöp Şiş’i ve İzmir usulü kelle söğüş gibi klasikler de yer alıyor.
Counter By The Sea misafirleriyle eşsiz bir kokteyl menüsü de sunuyor. Kokteyllerde alışılmışın dışında tatlarla yepyeni lezzetler oluşturulmuş.
Cihan Anadolu’nun hazırladığı özel menüde; Satır Kıyma, Aslan Sütü, Kazandibi, Eşkıya, Şalgam ise öne çıkan kokteyllerden bazıları…
Satır kıyma, kebabın kuyruk yağı ve servisinde öne çıkan nar ekşisi, isot gibi tatları imgeleyerek, kebabın ana profilini çıkaran tatlara ithafta bulunuyor.
Kazandibi, ise tatlısından ilhamla yola çıkılan ancak tatlı olmayan bir kokteyl.
Eşkıya ile Harran ve Urfa isot tadını mule style serinletici bir kokteyl fikriyle Fırat’ın suyuna gönderme yapılıyor.
Son olarak ise bölgenin sembol içeceklerinden olan şalgam, mezcal margarita olarak Şalgam adıyla sunuluyor.
Menüdeki seçkin lezzetler hazırlanırken içeriğinde yer alan ürünlerin orijinal bölgesindeki yerel üreticiden alınmasına özen gösteriliyor.
Güneydoğudan Akdeniz’e ve Ege’ye uzanan Anadolu mutfağını kapsayan ve çağdaş şekilde Şef Kemal Demirasal tarafından yorumlanan Counter menüsü, Avantgarde Yalıkavak misafirperverliğiyle sunuluyor.