Lezzetin rotası Anadolu yakasına

Sermet Severöz

Lezzet.com.tr Yazarı sermetsadi.severoz@tav.aero
İnanın şu ayırımı yapmaya kalemim bile gitmiyor ama ne yazık ki bu bir gerçek! Üstelik Çengelköy’de yaşayan biri olarak… Kabul etmek gerek İstanbul’un nabzının Avrupa yakasında attığını! Ama kendi tezime inat iki şahane Anadolu yakası mekanından bahsetmek istiyorum size.

Ataşehir’in Akdenizlisi L’OLIVETTO  

Çok sevgili gazeteci dostlarım Saffet Emre Tonguç ve Sinan Özedincik’in tavsiyesi üzerine çevirdim rotamı Ataşehir’deki L’Olivetto’ya.


Kentin içinde bir vaha olarak tasarlanan L’Olivetto Akdenizli Restoran, aile geleneği ve modern hayattan aldığı ilhamı, yaratıcılıkla harmanlayarak Akdeniz geleneklerine ve ruhuna bağlı farklı damak tatları arayan lezzet severlerle buluşturan bir mekân.



Ülkenin ilk konserve fabrikasının kurucusu Rıfat Minare’nin de torunu olan Dr. Koray Erdoğan, Gemlik’te kendi zeytinliklerinden elde ettiği zeytin ve zeytinyağını, kaynağından gelen en doğal malzemelerle restoranın merkezine taşıyor.


Mutfağın kaptanı usta şef Arif Tuyuğ ise Akdeniz yemek kültürünü incelemek, farklı lezzet ve sunumları deneyimleyebilmek için Akdeniz’i, özellikle de İtalya’yı baştan sona gezip, önde gelen restoranlarda çalışarak, farklı mutfak kültürlerinden elde ettiği tüm tecrübeyi L’Olivetto menüsüne yansıtan usta bir şef.


Tuyuğ’u İtalya’daki deneyiminde yemek kültürü kadar etkileyen başka bir önemli nokta, her bölgenin kendine has sofra kültürü ve çevresinde gelişen sıcak sohbetler olmuş. İşte buradan hareketle şef Tuyuğ şimdi, detaylarla bezenmiş eşsiz menüsünü, L’Olivetto’nun dostlukları ve keyifli sohbetleri pekiştiren sıcak atmosferiyle bir araya getiriyor.



Misafirlerine ise tarladan-sofraya özenle seçilmiş hakiki malzemelerle geleneksel Akdeniz mutfağından harmanlanarak ortaya çıkan farklı yemek yorumlarını, etten balığa pizzadan makarnalara zengin çeşitleri mekânın benzersiz atmosferi içerisinde tatmak kalıyor.


Suadiye’nin İtalyanı LA MIA LUCE

İtalyan mutfağının Anadolu yakasındaki lezzet elçisi La Mia Luce, 2012 yılının Mart ayında kapılarını İtalyan mutfağı severlere açmış.


İtalya’nın farklı bölgelerinde geleneksel İtalyan lezzetlerini tadan ve müdavimi olan çift Kutlay ve Berrin Şimşek, bilişim sektöründeki 20 yılı aşkın faaliyetlerinin ardından, İtalyan mutfağı alanında bir lezzet noktası açma kararına varmış.



En önemli ilham noktaları; keyif, lezzet ve kaliteli hizmeti bir araya getirmek olan Kutlay ve Berrin Şimşek çifti, bunu huzur veren bir ambiyans ile sunmak amacıyla, Suadiye’de şehrin kalabalığından izole bir noktayı tercih etmiş.


Deneyimli ve tutkulu ekibi ile menüsündeki lezzetleri ilk günkü tadını koruyarak hazırlayan La Mia Luce, uzun süren çalışmaların ve yapılan tadımların ardından menüsüne özel lezzetler de ekliyormuş.


Kapılarını misafirlerine açmasının üzerinden geçen 5 yılın ardından; taze ve lezzetli yemekleri, yerli ve yabancı markalardan oluşan zengin şarap seçenekleri, kaliteli ve güler yüzlü hizmeti, taze el yapımı makarna ve pizzaları, keyifli müzikle harmanlanmış atmosferi ile birlikte Anadolu yakasının en önemli lezzet duraklarından biri olmuş bence.



Geleneksel yöntemlerle pişirilen yemekleri, zengin şarap seçenekleri, ünlü İtalyan başlangıç ve tatlılarıyla yenilenen menüsünü tanıtan La mia Luce, İtalyan mimarisinin güçlü dokularını yansıtan yepyeni yüzü ile de müşterilerine eşsiz bir deneyim sunuyor.


Gösterişli bir mekan yerine daha çok aile, ev hissini vermeyi benimsemişler İtalya’da ailelerin toplanıp birlikte yemek yedikleri büyük salonlar gibi adeta…


Ha unutmadan; La Mia Luce, 2016 yılı başında, İtalyan Konsolosluğu tarafından “Ospitalite Italiano” ödülüne layık görülmüş.

Haber Kategorileri

Mekan Rehberleri