İstanbul’un şef dokunuşlu İtalyanları ile meraklılarını Antalya’da buluşturan sofralar

Sermet Severöz

Lezzet.com.tr Yazarı sermetsadi.severoz@tav.aero
Bugün size İstanbul’un iki lezzet üssü İtalyan restoranından ve geçen hafta sonu Antalya’da gerçekleşen tadım etkinliğinden bahsedeceğim. Buyurun detaylara...

MÖVENPICK HOTEL ISTANBUL BOSPHORUS’UN İTALYANI “DA VITTORIO”

İstanbul’un en köklü otellerinden biri olan eski Plaza otel baştan aşağıya yenilenmişti.

Otel uzun süredir Accor çatısı altındaki Mövenpick zincirine dahil. Ve de tam bir lezzet üssü!

Zira otel; Hünkar, L’avenue ve Da Vittorio gibi restoranlara ev sahipliği yapıyor.

Benim bahsedeceğim ise ünlü İtalyan şef Vittorio Sindoni nin mekanı Da Vittorio Ristorante Italiano...

Şehrin kalbindeki lokasyonu, nefes kesen boğaz manzarası ve kusursuz hizmet anlayışıyla en keyifli buluşma noktalarından biri olan restoran, İtalyan mutfak kültürünün en güzel örneklerini sunuyor.

Akdeniz mutfağının temeli olan malzemelerle harmanlanmış muhteşem bir menüye sahip mekanın ev yapımı ürünleri dikkat çekiyor.

Menüde oldukça ilgi gören Fettuccine, Siyah Mürekkepli Tagliolini, Ravioli, Dört Peynirli Gnocchi, deniz mahsullü spagetti ve levrek gibi ürünler Şef Vittorio’nun imza lezzetleri.  

Da Vittorio Ristorante Italiano, hem otel misafirlerini hem de Da Vittorio’nun müdavimlerini olağan üstü manzarasında, keyifli müzikler eşliğinde ağırlıyor.

Bana kalırsa nefes kesen boğaza nazır restoranda bir İtalyan mutfağı şöleni yaşatın derim kendinize ve sevdiklerinize...

KURUÇEŞME’NİN EN YENİSİ “STEFANO”

“İncili Gastronomi” ödüllü, deneyimli şef İsmet Saz’ın elinden çıkan Stefano’nun menüsü, beef carpaccio, risotto truffle, calamar gibi farklı damaklara hitap eden İtalyan mutfağının en güzel yemeklerinden oluşuyor.

Şimdiden restoranın klasiği haline gelmiş enginar ile başlamalısınız burada yemeğe.

Baklava hamurundan yapılan Napolyon tatlısı ise resmen inanılmaz bir lezzet ve çok seviliyor.

İtalya’nın en öne çıkan bölgelerinden tradisyona özen gösterilerek seçilen yemeklerini ve İtalyan makarnalarını günün her saatinde denemek mümkün.

Stefano’da rezervasyonunuzu şef masasına yaptırdığınızda, şef İsmet Saz size ve güne özel menü hazırlıyor ve  kendisi de bizzat servise katılıyor.

LARA BARUT COLLECTION’DA TADIM BULUŞMASI

Türkiye’nin köklü otel zincirlerinden Barut Hotels bünyesindeki Lara Barut Collection, özgün gastronomi etkinliklerini sürdürüyor.

Karasakız, Kınalı Yapıncak, Agiorgitiko gibi asırlık bağların üzümleri Lara Barut Collection’ın restoranı Secret Grill’in ‘Fine Dining’ gurme menüyle eşleşti geçen hafta sonu.



Bıldırcınlı kabak çiçeği dolması, kuzu bonfile ızgara ve ahududu dolgulu dondurma gibi kalemlerden oluşan bu gurme mönü gerçekten bir şahaneydi.  

Bu etkinliklere katılan ziyaretçiler Türkiye’nin gastronomi kültürünü yakından tanırken kültürel ve tarihi mirası hakkında da bilgi sahibi oluyor.

Daha önceki etkinliklere Mustafa Çamlıca, Burak Özkan, Sibel Kutman Oral, Enis Güner, Cevza Başman ve Akın Öngör gibi firma sahibleri bu buluşmalara katılarak ilham veren yolculuklarını anlatmıştı konuklara.



Geçen haftanın konukları ise  IWC Bucharest, Concours Mondial de Bruxelles  gibi yarışmalarda 450’den fazla ödüle layık görülen Gelibolu’daki bağlarıyla öne çıkan Pınar ve Selim Ellialtı çiftiydi.

Haber Kategorileri

Söyleşiler