Anadolu Yakası’nda Bir Şef restoranı “Sintesi”
Ataşehir’de yeni açılan Sintesi’nin kavramı esans gibi kullandığımız malzemelerin özünün, köklerinin bizi heyecanlandıran mirası ve aynı tabaklarlarda, sofralarda farklılıklardan beslenen, birbirini tamamlayan birleşmesi.
Bir mutfak düşünün ki, dünyayı turlarken kattığı deneyimlerinden ilham almış ve geri döndüğünde, senelerce yaşadığı toprakların geleneklerini yeniden keşfetmiş, yorumlamış bir dönüşü simgelesin.
Yaratıcı sentez” ile mutfağın bin bir esansının bir araya getirilmesi ile farklı parçalarının birleşmesinin toplamından daha fazlası.
Chef Ersin Avşar, bir evin, rahat, pratik ve geleneklerine bağlı sunduğu bir dokunun kokunun ve tutkununun sofralara ifadesi gibi adeta.
Chef Ersin Avşar, bu dokuyu yaratırken doğası, kaynağı kökleri farklı ve güçlü toprakların bize sunduğu gelenekleri ve deneyimleri sadece tatlarda değil, sofralardaki ahenkle de birleşmesi kavramını temsil etmek için tasarlamış.
Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, izlerinin bugün de sürdüğü lezzetler ve değerler. Rum, Yahudi, Ermeni ve Levanten mutfaklarının yanı sıra en doğal malzemeler ile harmanlayarak Avrupa ve Asya imzalarıyla yorumlamış.
Chef Ersin Avşar’ın Her bir tabağı yerel malzeme bilgisini, yaratıcılığını ve tekniğini doğru anlatmayı, yerine ulaştırmayı başarmak üzere yola çıkmış.
Özellikle gurme ruhlu ve yemek yemeyi sadece doymaktan ibaret görmeyen kişiler için farklı deneyimleri yaşatmak için bir keşif noktası Ataşehir’deki Sintesi.
İyi Yaşamın Lezzetle Buluştuğu Adres: CORTE VERDE Nişantaşı
Geçtiğimiz aralık ayında kapılarını açan, Marriott International'ın Premium otel markası Westin Hotels & Resorts’un Türkiye’de açılan ilk oteli The Westin Istanbul Nişantaşı, bizi Akdeniz Mutfağı’ndan doğal, sağlıklı ve özgün lezzetlerin bulunduğu restoranı Corte Verde ile karşılıyor.
"Eat-Well" deneyimini zengin tatlarla buluşturan Corte Verde, doğayı tabağa taşıdığı mutfağı ile şehrin tam ortasında lezzetli ve sürdürülebilir menüsüyle ziyaretçilerine "iyi yaşam" deneyimi sunuyor.
Well-being odaklı yaklaşımı ile bilinen Westin Hotels & Resort’un İstanbul Nişantaşı’nda açılan yeni otelinde yer alan Corte Verde, sağlıklı, sürdürülebilir ve doğal ürünlerden oluşan mutfağı ile ‘’Eat-Well’’ deneyimini en lezzetli haliyle yaşatıyor.
Mutfağını yerel, mevsimlik ve taze ürünlerin oluşturduğu Corte Verde, şehrin merkezinde sağlıklı beslenme için yepyeni bir alternatif sunmanın yanı sıra sürdürülebilir vizyonu ile toprağın ve denizin sunduğu güzellikleri lezzetle birleştirerek tabağa taşıyor.
Mikro mevsimlilik ilkesi ile hazırlanan tabaklar, Corte Verde’nin kalitesi yüksek ürünlerden oluşan mutfağında özel pişirme teknikleri ile hazırlanıyor ve atıklar minimum düzeyde tutularak sade, özgün ve doğal sunumlarla servis ediliyor.
Sağlıklı beslenme için gerekli tüm zenginlikleri barındıran Akdeniz Mutfağı’ndan oluşan menü, Türk, İtalyan, İspanyol, Mağrip ve Levant Mutfakları’ndan esintiler taşıyor.
Turizm sektöründe 30. yılına giren ve birçok farklı mutfakta uluslararası deneyime sahip Şef İrfan Bursalıoğlu, Ilık Kabak Salatası, Ballı Limon Soslu Izgara Somon Dilimleri, Osso Buco Alla Milanese, Üç Mantar Soslu Dana Bonfile Carpaccio, Karides Dolgulu Risotto Köftesi ve tatlılarda Mascarpone ile Nutella’yı bir arada bulunduran özel Calzone, Botta Di Vita gibi dünya lezzetiyle Corte Verde misafirlerine harika bir şölen yaşatıyor.