Festivaller ve Karnavallar Birbirini Kovalıyor

Sermet Severöz

Lezzet.com.tr Yazarı sermetsadi.severoz@tav.aero
Festival ve karnavalların popülerliği artıyor, organizasyon ise kilit rol oynuyor!

Birkaç hafta önce gerçekleşen 'Alaçatı Ot Festivali' ve 'Adana Portakal Çiçeği Karnavalı'nın ardından geçen hafta da 'Urla Enginar Festivali' gerçekleşti. Urla Enginar Festivali de, Alaçatı ve Adana kadar popüler olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor.  Ancak, belediyelerin festivalde karmaşa yaşama sorununu çözmek için etkinliklerin daha iyi koordine edilmesi amacıyla ajanslardan destek almasını öneririm.

Karantina Adası’da

Yıllarca gidip görmek istedim bu adayı.

Salgın hastalıklar dönmelerinde kullanılan bu yarımadanın bitki örtüsü, sahilleri, ormanı ve de taş binaları uzaktan gözüktüğünden çok daha etkileyiciymiş.

Sağlık Bakanlığı tarafından halka kapalı olarak öylece bekletilen ada, Gala Yemeği için özel bir izinle biz basın mensuplarına ve protokole açılmıştı o akşam.

Yörenin en ünlü restoranları ve şeflerinin hazırladığı menü bir şölene dönüştü diyebilirim.

Dokuz kalemden oluşan menüde yer alan lezzetleri sayayım size; Hus Wines Mutfak’tan Enginar Makaron, Atilla Hilborn’dan Safran ve  Enginar, Beğendik Abi’den Asma Yaprağında Enginar Dolma, Gia’dan İsli ve Enginarlı Ahtapot, Vino Locale’den Enginar Kızartması, Akın’ın Yerinden Kağıtta Enginarlı Balık, Od Urla’dan Enginarlı Dana Kaburga, Teruar Urla’dan Arapsaçı Armut ve de İrmik Hanım Patisserie’den Mereng ve Tartolet…


İOKİ Urla’da

Geçen ziyaretimde gitmek nasip olmamıştı.

Bu kez ise kapısından dışarı çıkmadım desem yalan olmaz.

Dünyanın en çok takip edilen mutfak listelerinde ilk sıralarda yer alan Peru mutfağını Ege Bölgesi ile de buluşturan İOKİ, Urla için büyük şans valla.

Yeme – içme konusunda bu kadar iddialı bir yörede, ülkenin en iyi Uzakdoğu restoranı olmazsa olmazdı.  

Şık bir mimaride dünya lezzetlerini sunan İOKİ Urla, geniş menüsü ile dikkat çekiyor.

Peru ve Nikkei mutfağının özel lezzetlerinin yer aldığı İOKİ Urla’da öne çıkan lezzetlerin başında sushiler geliyor.

İOKİ, tarihi gümrük binası içerisinde yer alıyor.

Nostaljik bir tarih eşliğinde dünya mutfağının sırlarını keşfetmek isteyen misafirler aynı zamanda Urla’nın tarihine de tanıklık etmiş oluyor.

Özenle hazırlanan içecek menüsünün de bulunduğu İOKİ Urla, denize sıfır konumuyla cidden denemeye değer bir lezzet üssü.

Akılda Kalan Lezzet Durağı “İstifçi”

Şef Alper Şentuna ve ekibi Urla’nın yöresel mutfağını dünya vizyonu ile birleştirdiği bir menü sunuyor mekan.

Bu misyonla, İstifçi menüsündeki yemeklerde kullanılan tüm malzemeler organik ve yerel üreticilerden temin ediliyor.

Böylece hem Urla’nın yerel üreticilerini destekliyor hem de dünyanın dört bir tarafından gelen misafirlere doğal Urla ürünlerini tanıtmış oluyor.

Menü mevsimsel olarak yetiştirilen ürünlere göre sürekli olarak yenileniyor.

24 saat hiç sönmüyormuş İstifçi’nin odun fırını.

Lezzet eşlikçileri ve sebzeler sürekli olarak odun ateşinde pişiriliyormuş.

Yenilebilir çiçeklerle ve el yapımı soslarla bu sunumları zenginleşen mutfakta 6 saat odun ateşinde pişen, Trüflü ve Kereviz Püreli Kuzu İnciğimizi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Haber Kategorileri

Mekan Rehberleri