Fırında çıtır çıtır kızarmış, lezzetli mi lezzetli tavuk yapmak ister misiniz? Lezzet mutfak okulunda Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Eğitmen Şefi İbrahim Arslanoğlu, bütün tavuk pişirme tekniklerini anlattı. Peki, bütün tavuk nasıl doldurulur? Tavuğun içini doldurmak için hangi malzemeler kullanılır? Tavuk nasıl bağlanır? Ve istenen kıvam nasıl elde edilir? Videomuzu izlerken tüm bu sorulara yanıt bulacaksınız. İbrahim Arslanoğlu bütün tavuk pişirme teknikleri için gerekli püf noktalarını da anlattı.
Fırında Bütün Tavuk Nasıl Doldurulur?
Fırında bütün tavuk tarifinin püf noktaları:
Fırında Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir?
Fırında bütün tavuk yapımı için gereken malzemeler;
Tarifte kullanacağınız malzemeleri mutfak tezgahına alın. İlk olarak dolgu tereyağı yapımı için, tereyağını bir kabın içerisine alın ve üzerine tarifte kullanacağınız limon ve portakal kabuklarını rendeleyin. Rendeleme işleminin ardından portakal ve limon suyunu tereyağının üzerine sıkın. Çekirdeklerinin kaçmamasına dikkat edin. Kekik ve sarımsağı çok ince kıyın. Üzerine tuz serpiştirin. Tüm malzemeleri tereyağı ile homojen şekilde karıştırın. Elinizle hafifçe bastırarak yoğurun. Tavuğun deri altını elinizle yırtmadan genişletin. Tavuğun derisi ince olduğu için, bu aşamada dikkatli olun. Deri ve et arasına dolgu için hazırlanan tereyağını yedirin. Hazırladığınız tereyağının hepsini, tavuğun deri altına yerleştirin. Tavuğu fırın ipi yardımıyla bağlayın. Bağlamak için önce kanatlarının altından, daha sonra but kısmından geçirin. İçindeki dolgunun dökülmemesi için sıkı bir şekilde bağlamaya özen gösterin. 180 C derecede tavuğun iç sıcaklığı 82 C dereceye gelene kadar pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra istediğiniz gibi parçalayarak servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. Not: Fırında pişirilen tavuk etleri hemen yenilmeyecekse, fırından çıkartıp üzerine tereyağı ve limon suyu sürün. Alüminyum folyo ile üzerini kapatarak bekletin. Böylece bekleyen tavuk eti servis edilinceye kadar sertleşmeden yumuşak kalacaktır. Şunlara da göz atın;