Dana Lokum

İbrahim Arslanoğlu

Lezzet.com.tr Yazarı ibrahimarslanoglu@outlook.com
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lezzetli mi lezzetli, restoran kıvamında dana lokum yapmak ister misiniz? Lezzet Mutfak Okulu'nda Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü'nden eğitmen şef İbrahim Arslanoğlu dana lokum nasıl yapılır sorusuna yanıt veriyor... Videomuzda ıspanak ve havuç püreyle servis edebileceğiniz tam kıvamında Dana Lokum tarifini bulabilirsiniz... İşte dana lokumun püf noktaları ve lezzetine lezzet katan tüyolar.

Et için marinasyon teknikleri yazımıza göz atmayı unutmayın. Dana eti sevenler için dana kuşbaşı güveç, dana yanağı ve dana pikata tarifini buraya bırakıyoruz.

Dana Lokum Tarifi İçin

Malzemeler

Et için:

Ispanak İçin:

Havuç Püresi için:

Dana Lokum

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Püf Noktası
  • Isı kaybı olmaması için döküm veya çelik bir tava kullanın.
  • Tereyağını ekledikten sonra ateşi düşürün, tereyağı hemen yanmasın. Düşük ateşte tereyağının köpüğünün içerisinde eti pişirmeye devam edin.
  • Eti pişirmeden önce streç film ile sıkı şekilde sarın, baton şekline getirin. Pişirme derecenize göre kalın veya ince dilimleyin.
  • Eti pişirmeden önce oda sıcaklığında 20-30 dakika bekletin. Oda sıcaklığına yakın ısıda eti pişirirseniz hem tavanız hemen soğumaz, hem de etin içine ısı daha iyi işletecektir.

Tarif Kategorileri

Özel Günler Davet Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Ispanaklı Tarifler Et Tarifleri Yılbaşı Yemekleri Video Tarifler Akşam Yemeği