Beef Wellington

İbrahim Arslanoğlu

Lezzet.com.tr Yazarı ibrahimarslanoglu@outlook.com
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Beef Wellington özellikle son dönemde çok merak edilen tariflerden. Yapımı biraz göz korkutsa da et, mantar ve milföyün bu muhteşem karışımı oldukça lezzetli. Peki, Beef Wellington nasıl yapılır? Beef Wellington yaparken nelere dikkat edilmeli? Beef Wellington tarifinin püf noktaları neler? Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümünden eğitmen şef İbrahim Arslanoğlu Lezzet Mutfak Okulu'da hem Beef Wellington yaptı, hem Beef Wellington tarifini denemek isteyenler için püf noktalarını anlattı... İngiliz orijinli olduğu değerlendirilen bu yemeği opsiyonel olarak bacon ya da kuru et ilavesiyle de yapabilirsiniz. Aşağıdaki videoda bacon eklenmemiş tarifi bulacaksınız. Beef Wellington yapımı için gerekli malzemelere, yapım aşamaları, alternatif öneriler ve tarifin püf noktalarına yakından bakalım:

Alternatif olarak duxelle pirzola ve beef massaman curry tarifini de deneyebilirsiniz.

Beef Wellington Tarifi İçin

Malzemeler

Eggwash için:

Beef Wellington

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Püf Noktası
  • Eti ilk aşamada pişirdikten sonra çok iyi dinlendirmek gerekli.
  • Belirtilen adımlara dikkatle uyulması gerekir.
  • Milföyü sarmadan önce mantarın etin üzerine tam yapışması için dondurucuda en az 30 dakika bekletilmeli.
  • Tavada sos yaparken çok az un kullanılmalı.
  • Taze bir etten yapılmalı.
  • Bacon’a opsiyonel olarak pastırma-kuru et gibi seçenekler kullanılabilir.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Davet Yemekleri Özel Günler Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Video Tarifler MasterChef Tarifleri