The Rua, işte Bağdat Caddesi’ne değer katan mekanlardan biri. Cadde’ye bir adım mesafede ama o kalabalığın içinde değil. Suadiye Ulus Sokak’ta. Çocukluk aşkımla babasına yakalandığımız gün olimpiyat koşucusu gibi kaçtığım sokaktır Ulus Sokak. Her geçtiğimde yüzümde tatlı bir tebessüm belirir.
O gün de yine aynı gülümsemeyle girdim mekana. Ve benzer bir karşılamayla hoş buldum.
Bağdat Caddesi’nin eskiyen mekanlarına yeni bir soluk ve ambiyans getiren The Rua’nın en büyük özelliği, iyi yemeği, iyi kokteyli ve iyi müziği aynı anda bulabilmeniz.
Mekanın sahibi eski basketbolcu Ural Kaspar da, bir Caddeli olarak, aynı anda bu üç unsuru bulamamanın verdiği eksiklikle yaratmış The Rua’yı zaten. Çok da güzel olmuş.
Mekanın dekorasyonunda en çarpıcı detay masalar arasındaki mesafelerin, yan masanın sohbetini duyamayacak kadar açık tutulması. Bu da misafiri yan masayla iç içelikten kurtarıyor. Üstü açılan kış bahçesi oldukça konforlu. İç mekanda 60, dış mekanda 100 kişi oturabiliyor rahatça.
Mekan dekorasyonunda ferah, konforlu ve şıklığa önem verilmiş. Ural da hep, “gelenler güler yüzlü bir ekip tarafından kaliteli bir servis alsın, valeden, mutfağa, servisten hijyen koşullarına her konuda mükemmel ağırlansın, aile gibi olalım” istemiş. Ve kısa sürede bunu başarmış da. Birinci yaşını henüz kutlayan mekan, Cadde’de hemen fark edilmelerini ve müdavim mekan olmalarını sağlamış.
Mutfakta executive şefler yer alıyor. Mönüde Akdeniz mutfağı ağırlıklı. Asya, İtalyan ve Meksika mutfağından seçkin lezzetlere yer verilmiş. Ekşi mayalı kıtır ekmek ve baby havuçla servis edilen portakallı enginar dip, el yapımı patatesten yapılan kişniş ve pesto soslu patron biberli çıtır patates, balıkesir kuzu kokorecinden yapılan kokoreç taco, avokadoya sarılmış ve özel sosuyla servis edilen karides roll, taş fırında ince hamur sarımsak sos kenarlı incecik pizzaları, dana kaburga, levrek ızgarası, hamburgeri, sunumu ve lezzeti de akılda kalan profiterolü gayet başarılı.
The Rua her damak tadına hitap eden geniş bir spesiyal kokteyli mönüsüne de sahip. Barmenlik tecrübesi de bulunan Özhan Minkara, kokteyl misafirleri ile tek tek kendi ilgileniyor. Adaçayı, bergamot, beyaz çay, şeftali.. Bu aromalardan biri mutlaka sizi cezbedebilir.
Cuma, cumartesi ve yeniyıl gibi özel günlerde canlı Dj performansı olan mekan, misafirlerine farklı etkinlikler de sunuyor. Ancak mekan o kadar geniş ki, mini konserler bile düzenlenebilir.
Günün her saati, haftanın her günü için hoş, şık, lezzetli ve keyifli bir mekan The Rua. Hala gitmediyseniz bir deneyin derim.