Pasta Şefinden 3 İrmikli Tatlı Tarifi

Didar Yanar

Lezzet.com.tr Yazarı didaryanar@gmail.com
Pasta Şefi Didar Yanar'dan mutlaka denemeniz gereken, birbirinden lezzetli 3 farklı irmikli tatlı tarifi:

Pasta Şefi Didar Yanar, özel günlerde sofralarınıza eşlik edecek 3 tarifini bizlerle paylaştı.

Sütlü İrmik Tatlısı

Malzemeler;

  1. 125 gr kakaolu bisküvi 
  2. 200 gr şeker
  3. 90 gr irmik 
  4. 1000 gr süt 
  5. 5 gr vanilya
  6. Üzeri için;  
  7. Hindistan cevizi

Yapılışı: Öncelikle soğuk sütü tencereye alın. Şeker ve irmiği ilave edin. Kısık ateşte boza kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan önce vanilya ekleyin ve karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Tatlının yarısını borcama dökün. Üzerine kakaolu bisküvilerden 1 sıra dizin. Kalan muhallebiyi de bisküvilerin üzerine boşaltın. İrmik tatlımız Ilındıktan sonra buzdolabına kaldırarak birkaç saat dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın. Servis yaparken üzerine ceviz, hindistan cevizi veya tarçın serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

İrmik Topları

Malzemeler;

  1. 80 gr irmik 
  2. 100 gr yemek kaşığı toz şeker
  3. 600 gr süt 
  4. 5 gr vanilya
  5. 75 gr toz şanti 
  6. Üzeri için;
  7. 150 gr Hindistan cevizi

Yapılışı: Sütü tencereye alıp, üzerine toz şeker, irmik ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Orta ateşte koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kıvamını alan irmikli muhallebiyi ocaktan alıp toz krem şantiyi ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra soğuyup katılaşması için buzdolabında dinlendirin. Son olarak irmikten elimizle parçalar alarak yuvarlayıp top haline getirin. Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alın. Afiyet olsun

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Malzemeler;

  1. Şerbeti için: 
  2. 400 gr toz şeker 
  3. 600 gr su 
  4. Kek için:
  5. 3 adet yumurta
  6. 200 gr toz şeker
  7. 230 gr sıvı yağ 
  8. 200 gr süt 
  9. 160 gr irmik 
  10. 160 gr mavi haşhaş 
  11. 280 gr un 
  12. 5 gr vanilya 
  13. 10 gr kabartma tozu 
  14. Üzeri için: 
  15. 75 gr toz şanti
  16. 120 gr süt

Yapılışı: İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayın. Bunun için uygun bir tencereye toz şeker ve suyu alarak şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın. 15 dakika boyunca kaynayan şerbetimizin altını kapatın ve soğumaya bırakın, bu sırada da keki hazırlamaya başlayın. Kek için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyaz köpük olana kadar mikser ile çırpın. Sıvı yağ, süt, irmik ve mavi haşhaşı da ilave ederek çırpmaya devam edin. Unu da ekleyin, vanilya ve kabartma tozunu da ekledikten sonra son kez çırpın. Hazır olan kek harcını yağladığınız borcama boşaltın. Borcam ölçüsü 28 cm. Sonrasında 170°C fırına koyarak yaklaşık 35 dakika kontrollü bir şekilde pişmeye bırakın. Keki pişip fırından çıkarttıktan 5 dakika sonra kürdan ya da çatal yardımı ile her tarafına delikler açın. İlk sıcaklığı çıkan keke soğuyan şerbeti gezdirin ve şerbetini çekmesi için dinlenmeye bırakın. Şerbetini çeken tatlının üzerine öncesinde çırpıp dolapta beklettiğiniz krem şantiyi her yeri eşit olacak şekilde yayın. Dolaba kaldırarak 2-3 saat dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun. 


Şunlara da göz atın;

  1. Yaz meyveli cheesecake tarifleri
  2. Greyfurt tarifleri
  3. Fındıklı tarifler
  4. Turta tarifleri
  5. Kuru meyveli tarifler

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri