Ramazan sofralarında tatlı tariflerinin yeri bir başkadır. İftar için sütlü tatlılar ve şerbetli tatlılar hazırlanarak sofralardaki baş köşeyi alır. Ancak şerbetli tatlılar, ağır şeker içerdiği için mideyi rahatsız ederek sindirim problemlerine yol açabilir. Pasta Şefi Didar Yanar, midenizi yormayacak iftar tatlılarını sizlerin beğenisine sunuyor. İşte, 3 hafif iftar tatlısı:
Malzemeler; Yapılışı: Bisküvileri rondoda un haline getirin. Eritilmiş tereyağı ile karıştırın. Fırın kabının tabanına yerleştirin. Tencereye süt, irmik, toz şeker ve vanilyayı ekleyip kaynayana kadar karıştırın. Kaynayıp koyulaşan muhallebiyi tepsiye alın. Üzerine vişne sosu için; dondurulmuş vişne, 240 gr su, toz şekeri tencereye alın. Kaynatın. Ayrı bir yerde 40 gr su ile nişastayı açın. Kaynayan vişne sosuna yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Soğuyan muhallebinin üzerine dökün. Dilediğiniz gibi süsleyin, afiyet olsun. Malzemeler; Yapılışı: Suyu tamamen süzülmüş labne peynirini bir kabın içerisine alın. Üzerine tüm malzemeleri ilave edin ve güzelce karıştırın. Hazırladığınız harcın üzerini streç film ile kaplayın. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Ardından harçtan kaşık yardımıyla minik toplar çıkarın. Elinizle yuvarlayarak şekil verin. Toz haline getirdiğiniz yulafla kaplayın. Malzemeler; Yapılışı: İlk önce şerbetini yapın. Şekeri ilk önce karamelize edin ve suyunu ekleyin. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra altını kapatın. 10 dakika şerbet dinlensin. Tepsiye etimekleri dizin. Şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dökün. Etimekler ıslanırken muhallebiyi hazırlayın. Muhallebisi için; Vaniya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri kaynatın. Kaynayınca vanilya ve tereyağını ekleyin. 2-3 dakika sonra kapatın. Muhallebi 7-8 dakika dinlendikten sonra etimeklerin üzerine döküp üzerini düzleyin. Krem şantiyi çırpın. Tatlı soğuyunca üzerine sürün. Streç filmle kapatıp 1 gece dolapta dinlendirin. Üzerine tercihen ceviz veya antep fıstığı serpebilirsiniz. Afiyet olsun. Şunlara da göz atın;