Granola

Didar Yanar

Lezzet.com.tr Yazarı didaryanar@gmail.com
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hamilelikte yenmesi gereken bir tatlı..

Granola Tarifi İçin

Malzemeler

Granola

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ceviz ve bademleri doğrayıp hafif renk alana kadar kavurun. Kuru kayısıları küp küp doğrayın.
  2. Yulaf ezmesi, Hindistan cevizi, kuru üzümle birlikte hepsini bir kapta karıştırın. Tahin, bal, tereyağı ve suyu tencerede ısıtın.
  3. Tüm malzemeyi birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kâğıt sererek üzerine serin.
  4. Önceden ısıtılmış fırında alt üst fanlı ya da fansız fark etmez 160 derecede 30 dakika pişirin.
  5. Soğuduktan sonra ufalayıp yoğurda, dondurmaya ya da sade olarak yiyebilirsiniz. Afiyet olsun, şifa olsun.

Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler Yulaflı Tarifler Sizden Tatlı Tarifleri Sizden Lezzetler