SİTEDE GÖR
Anasayfa
Yazarlar
Didar Yanar
Granola
Granola
Didar Yanar
Lezzet.com.tr Yazarı
didaryanar@gmail.com
Güncelleme tarihi:
03 Kasım 2021
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
2 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Hamilelikte yenmesi gereken bir tatlı..
Granola Tarifi İçin
Malzemeler
100 gr Yulaf ezmesi
50 gr Hindistan cevizi
50 gr Ceviz
50 gr Badem
50 gr Tahin
80 gr Kuru kayısı
80 gr Kuru üzüm
80 gr Bal
60 gr Tereyağı
50 gr Su
Granola
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Ceviz ve bademleri doğrayıp hafif renk alana kadar kavurun. Kuru kayısıları küp küp doğrayın.
Yulaf ezmesi, Hindistan cevizi, kuru üzümle birlikte hepsini bir kapta karıştırın. Tahin, bal, tereyağı ve suyu tencerede ısıtın.
Tüm malzemeyi birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kâğıt sererek üzerine serin.
Önceden ısıtılmış fırında alt üst fanlı ya da fansız fark etmez 160 derecede 30 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra ufalayıp yoğurda, dondurmaya ya da sade olarak yiyebilirsiniz. Afiyet olsun, şifa olsun.
Tarif Kategorileri
Kuruyemişli Tarifler
Yulaflı Tarifler
Sizden Tatlı Tarifleri
Sizden Lezzetler