Ayvalı Alman Keki

Didar Yanar

Lezzet.com.tr Yazarı didaryanar@gmail.com
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pasta Şefi Didar Yanar'dan çay saatlerine özel ayvalı alman keki tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Ayvalı Alman Keki Tarifi İçin

Malzemeler

Ayvalı harç için:

Ayvalı Alman Keki

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ayvaları elma dilim patates şeklinde dilimleyin. Şekeri ekleyin. Teflon tavada çok pişmeyecek şekilde soteleyin. 
  2. Yuvarlak bir kalıba yağlı kağıt serip ayvaları üzerine dizilip soğutun. Keki için yumurta ve şekeri çırpın. 
  3. Sıvı yağ, süt ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozu ilave edip çok çırpmadan karıştırın. 
  4. En son fındık ekleyip karıştırın ve ayvaların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dk pişirin. 
  5. Fırından çıkar çıkmaz ters çevrilip yağlı kağıtdı yavaşça üzerinden alın. Soğuyunca arzuya göre meyvelerle süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri