Mustafa Kemal Atatürk'ün yemeklerini çok sevdiği Pandeli'den, restoranda en çok sevdiği yemeklerin listesini aldık. İşte Atatürk'ün Pandeli Restoran'ın menüsünden en sevdiği lezzetler;
Malzemeler; Yapılışı: Tereyağını tencerede eritin ve unu pembeleşinceye kadar kavurun. Közlenip soyulmuş patlıcanları tencereye alın. Çırpma teliyle patlıcanları parçalayarak dövün. Ardından eski kaşar, süt, muskat, tuz, şeker ve 1/2 limon suyunu tencereye alın. Kısık ateşte 40-50 dakika kadar pişirin. Özünü bulunca ocaktan alın ve hazırladığınız beğendiyi servis tabağına koyun. Tas kebap için; Yayvan bir tencerede tereyağını eritin. Etleri ve diğer malzemeleri /tuz ve salça hariç) tencereye alın. Suyunu çekene kadar kapağı kapalı bir şekilde kaynatın. Ara sıra karıştırmayı unutmayın. Suyunu çekince salça ve tuzunu atarak 5 dakika kavurun. Ardından kaynar suyu ilave edin ve 15 dakika daha pişirin. Etler pişince, beğendiğinin üzerine yerleştirin. Böylece hünkar beğendi hazır olacaktır. Malzemeler; Yapılışı: Yağlı kağıdı kase şekline getirin. İçerisine tereyağını koyun. Domatesleri ve balıkları parmak gibi doğrayın ve kasenin içerisine dizin. İçerisine su ve limon suyunu ekleyin. Yağlı kağıttan bir parça kopartın ve levreğin üzerini kapatın. 200 dereceli fansız fırında 12 dakika pişirin. Kağıtta levrek servise hazır. Malzemeler; Yapılışı: Bademleri kaynar suyun içerisinde 30 dakika bekletin. Ardından sudan çıkartın ve kabuklarını soyarak tepsiye dizin. 100 dereceli fırında 1 saat pişirerek kurutun. Daha sonra blenderdan geçirerek un haline getirin. Nemini attıktan sonra, tencerede tereyağı ve pudra şekerini çırparak köpürtün. Ardından toz bademi ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız karışımdan 20 gramlık toplar yapın. 150 dereceli fırında 30-40 dakika kadar pişirin. Malzemeler; Yapılışı: Vişne, şeker ve suyu tencerede 45 dakika kaynatın. 4/5'ini süzgeçte ezerek farklı bir kaba alın. Kalan kısmını da farklı bir kaba alın. Ekşi mayalı tam buğdaylı taş ekmeğin dışını soyun ve 12 dilim olacak şekilde kesin. Bu dilimleri fırında kızartarak kurutun. 4/5'ini ayırdığınız vişneleri, tepsideki ekmeklerin üzerinde gezdirin. Ocakta kaynatarak çektirin. Kıvam alınca 1/5 olarak ayırdığınız taneli vişneleri gezdirin. Bir taşım daha kaynatın. Soğuduktan sonra buzdolabında 12 saat dinlendirin. Ardından kaymak ile birlikte servis edebilirsiniz. Malzemeler; (12 kişilik) Yapılışı: Süt ve tereyağını tencerede kaynatın. Üzerine un ilave edin. Karışımı çırparak ocakta 15 dakika pişirin. Ilımaya başlayınca yumurta, eski kaşar, beyaz peynir ve közlenmiş patlıcanı karıştırıp 50x30 cm'lik tepsiyi tereyağı ile yağlayın. Altına yufkayı yayın. Hazırladığınız harcın 1/3'ini yayın. Tekrar yufka serin ve tekrar harç koyun. Yufka, 3 kat olacak şekilde işleme devam edin. 160 dereceli fırında 90 dakika pişirin. Ardından üzerine döner ekleyerek servis edin. Pandeli'den birkaç kare.. Yazar: Başak Nur Okşak Şunlara da göz atın;