Rulo Sucuk Böreği

Ayfer Yavi

Lezzet.com.tr Yazarı ayferyavi@yahoo.com
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sıcak servis edilerek lezzeti doruğa çıkan bu börek, hem pratik hem de oldukça lezzetli.

Rulo Sucuk Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

İçi için:

Kızartmak için:

Rulo Sucuk Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sarımsağı dövün. Kıymayı bir kaba koyup tüm iç malzemede belirtilen baharatlar, sarımsak, çemen, salça ve zeytinyağı ile yoğurarak harcı hazırlayın. 
  2. Malzemeyi ikiye ayırın. Yufkayı düz bir zemine yayıp iç harcını tüm yüzeye eşit olarak sürün. Diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayın. 
  3. Yufkayı rulo şeklinde sarıp, buzdolabında yarım saat dinlendirin. Yağı tavada kızdırın. 
  4. Ruloyu iki parmak genişliğinde verev keserek kızgın yağda, her iki tarafı kahverengileşinceye kadar kızartın. 
  5. Üzerine kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Şarküteri Tarifleri